Kiuruvedellä koronatilanne on perustasolla, maskia on syytä käyttää.
Uutiset (muokattu 17.3. 11:40) Kiuruvesi-lehti

Sote ryhtyy rokottamaan 75-79-vuotiaita

Valtaosa yli 80-vuotiaista on Ylä-Savon Sote- kuntayhtymän alueella rokotettu ja nyt siirrytään siirrymme rokottamaan myös 75-79-vuotiaita. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään. Viikolla 11 jatkuvat myös yli 80-vuotiaiden rokotukset ja jo sovitut 1. riskiryhmän, alle 70-vuotiaiden rokotukset. Tähän mennessä alueella on annettu 3820 rokotusta, joka on yli 12 % kaikista alueen rokotettavista.

THL on vahvasti ohjeistanut, että seuraavien viikkojen aikana Suomessa keskitytään yli 70-vuotiaiden rokottamiseen. Tämän linjauksen mukaisesti myös kuntayhtymän alueella rokotetaan tulevina viikkoina vain yli 70-vuotiaita. Seuraavaksi rokotetaan 75-79-vuotiaita, jonka jälkeen siirrytään 70-74-vuotiaiden rokotuksiin.

Alle 70-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotuksia jatketaan, kun valtaosa yli 70-vuotiaista on rokotettu.

Valtaosa Ylä-Savon Sote -kunayhtymän alueen yli 80-vuotiaista on jo rokotettu tai heille on sovittu tai tarjottu rokotusaikaa. Rokotusaikoja annetaan edelleen kaikille yli 80-vuotiaille ja tämän ryhmän rokotuksia jatketaan joustavasti muiden ikäryhmien rinnalla.

Kaikki yli 80-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8-15 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 80-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

Ajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla. Uusista ajoista eTerveyspalvelussa ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Rokotukset alkavat tällä viikolla

75-79-vuotiaiden rokotukset aloitetaan viikolla 11. Kaikille 75-79-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatketaan ajanvaraussoittoja.

Rokotusaika on myös mahdollista varata sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla. Uusista ajoista e-Terveyspalvelussa ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Ylä-Savon Sote -kuntayhtymästä ilmoitetaan myöhemmin, miten 70-74-vuotiaiden rokoteajanvaraus järjestetään.

Koronatilanne perustasolla

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja, ahtaita tiloja ja suuria joukkoja on syytä välttää.

Kuntayhtymän  alueella on maaliskuussa todettu yhteensä 12 tartuntaa, joista viimeisin Vieremällä 13.3.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon alueella ei ole voimassa lisärajoituksia. Alueella noudatetaan kuitenkin kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttösuositusta, joka koskee yli 12-vuotiaita. Alueella on myös voimassa etätyösuositus ja ikääntyneitä sekä riskiryhmiin kuuluvia pyritään erityisesti suojaamaan. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältettävä
Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä (ns. ”koronanyrkki”) pyytää kaikkia toimijoita kiinnittämään huomiota turvallisuusohjeiden noudattamiseen kaikissa liikuntatiloissa, jotta kohteiden sulkeminen voidaan välttää.

Turvallisuusohjeisiin kuuluvat osanottajamäärän rajoittaminen siten, että turvavälejä voidaan noudattaa, kasvomaskin käyttö esim. eteisissä ja pukuhuoneissa sekä mahdollisuus hyvän käsihygienian noudattamiseen.

Viime aikoina eri puolilla maata on tullut ilmi saunomiseen (uimahallit, avantouinti) liittyviä tartuntaketjuja ja altistumisia. Saunatiloissa ei voi käyttää maskia, joten turvaväleihin ja hygieniaohjeiden noudattamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.