Jaana Selander

Veturille miljoona euroa alueensa kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:llä on miljoona euroa siirtymäkauden rahoitusta alueensa kehittämiseen vuosina 2021–2022. Siirtymäkauden rahoitus koostuu EU:n ja valtion osuuksista. – Tämä on merkittävä panos maaseudun kehittämiseen ja siinä Veturin vauhti pysyy edelleen lujana, iloitsee toiminnanjohtaja Minna Partanen.

Ylä-Savon Veturi suuntaa siirtymäkauden rahoitusta nuoriin ja yhteistyön edistämiseen.

– Toivomme ideoita erityisesti viihtyisän asuinympäristön ja toimivien lähipalvelujen kehittämiseen. Syksyllä käynnistyy oma Nuoriso-Leader -hankkeemme. Tärkeä teema on myös elinkeinollinen kehittäminen yhteistyötä edistämällä, kertoo Partanen rahoituksen painopisteistä.

Ylä-Savon Veturi myöntää rahoitusta maaseutualueiden mikroyritysten perustamiseen ja kehittämiseen sekä paikallisten asukkaiden ideoimiin yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin. Mikroyritysten lisäksi tukea voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisyhteisöt, säätiöt ja osuuskunnat. Tukihakemuksia vastaanotetaan jatkuvasti. Siirtymäkauden rahoitusta koskevat samat ehdot kuin kaudella 2014–2020.