Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on rokotettu noin 16,8 prosenttia alueen ihmisistä.
Uutiset (muokattu 29.3. 15:11) Jaana Selander

Yli 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät

Koronavirusrokotukset edistyvät suunnitelmien mukaan Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella. Tällä viikolla alkavat  yli 70-vuotiaiden rokotukset kuntayhtymän alueella. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään.

Valtaosa yli 75-vuotiaista kuntayhtymän alueella on rokotettu, tai heille on sovittu tai tarjottu rokotusaikaa.

Kaikille yli 70-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatketaan ajanvaraussoittoja.

Kaikki yli 75-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8-15 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 75-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

Rokotusajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla.

Alueen ihmisistä rokotettu 16,8 prosenttia

Kuntayhtymän alueellaon  tällä hetkellä rokotteen 1. annoksen on saanut yhteensä noin 5300 ihmistä, joka on noin 16,8 % alueen ihmisistä. Alueella on yli 16-vuotiaita rokotettavia yhteensä 31 423. Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus 1.annoksen osalta on noin 15 prosenttia.