Anna Siponen, Aino Myllylä ja Emilia Siponen hallitsivat Iivo-cupin T10-sarjaa läpi koko talven. Kuva: Lassi Myllylä
Hiihto, Urheilu Aku Laatikainen

Hiihdon Iivo-cup saatiin pakettiin

Sunnuntain keväisessä kelissä hiihdettiin Pohjois-Savon nuorisocupin eli Iivo-cupin viimeinen osakilpailu. Kuten aikuisten SM-kisoissa Ristijärvellä, myös Sonkajärvellä keli asetti omat haasteensa.

Kisa hiihdettiin yhteislähdöillä, vapaalla tyylillä ja normaalia pidemmillä matkoilla.

Kiuruveden Urheilijoiden XCountryn murtsikkatiimin tiukin jäsentenvälinen kisa voitosta käytiin T10-sarjassa. Matkana oli kolme kilometriä ja sen aikana sattui ja tapahtui: pari harmittavaa kaatumista, mäkikompurointia ja sauvan pudottaminen. Niinpä kisan ja koko Iivo-cupin tämän vuotisen sarjavoiton ratkaisu nähtiin vasta maalisuoralla.

Vahvimmin maaliin punnersi Aino Myllylä, hyvänä kakkosena Emilia Siponen ja kolmantena Anna Siponen. Komean neloisvoiton Kiuruvedelle toi Enni Pennanen. Silja Auvinen oli yhdeksäs.

P14-sarjan voitto kahdeksan kilometrin kisassa tuli ansaitusti Niilo Kouvalaiselle. Joel Mäki oli neljäs ja Arttu Ritvanen taisteli viidenneksi.

Velipoikansa tavoin Olli Kouvalainen voitti oman sarjansa eli P16:n. Tässä sarjassa pojat hiihtivät Sonkajärven haastavissa maastoissa 15 kilometriä.

Niilo Auvinen oli P8-sarjassa kuudes. T8-sarjan matkana oli sama kaksi kilometriä ja XCountryn tytöistä Lily Räty sijoittui seitsemänneksi ja Iida Siponen kahdeksanneksi.

T12-sarjassa matka olikin jo viisi kilometriä. XCountryn Iida Pennanen taisteli hienosti loppusuoralla itselleen kuudennen sijan. Viime viikon keskiviikkona itsensä pitäjänmestariksi hiihtänyt Pihla Jaaranen oli kahdeksas ja Martina Auvinen 11:s.

Kyseisissä vanhempien tyttöjen sarjoissa voitot menivät joko Puijon Hiihtoseuran, Suonenjoen Vasaman tai Siilinjärven Hiihtoseuran tytöille. Kuten myös T14-sarjassa, jossa Anna Ritvanen hiihti kuudenneksi.

Kauden aikana hiihdettyjen kisojen kaikki tulokset löytyvät kootusti Kiuruveden Urheilijoiden internet-sivuilta.

67 hiihtokoululaista

Kisamenestyksen ohella Kiuruveden Urheilijoilla oli äskettäin aihetta iloon myös hiihtokoulujen tiimoilta.

Seura nimittäin teki kuluneen talven aikana uuden ennätyksen hiihtokoululaisten määrässä, vaikka kova pakkanen meinasikin välillä haitata koulujen järjestämistä.

Kymmenen viikkoa kestänyt hiihtokoulukausi kokosi yhteensä 67 osallistujaa viiteen eri ryhmään. Myös ohjaajia oli mukavasti, yhteensä 13.