Kiuruveden kaupungin talous on plussalla.
Talous (muokattu 30.3. 13:14) Jaana Selander

Hyvä uutinen Kiuruvedelle – alijäämän kattamisvelvoite nollautuu

Kiuruveden viime vuoden tilinpäätös on  3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Se kattaa edellisten tilikausien alijäämät ja taseeseen jää ylijäämää lähemmäs 8000 euroa. Alijäämän kattamisvelvoite  nollautuu.

Ylijäämä johtuu muun muassa siitä, että Kiuruvesi sai valtionosuutta  yli 5 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2019. Ns. koronarahaa valtionosuuksista on noin 1,9 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi Kiuruvesi haki ja sai harkinnanvaraista valtionosuutta 900 000 euroa. Kuntatalouden koronatuet kaikkinensa olivat siis 3,3 miljoonaa euroa (sisältää myös  yhteisöveron jako-osuuden korotuksen).

Hyvän tuloksen takana on niin ikään tasapainotusohjelman mukaisten toimien aloittaminen jo vuonna 2020. Kolmen metsätilan myynti noin 800 000 euroa. Henkilöstökulut alittivat muutetun talousarvion noin 725 000 euroa. Kokonaisverokertymä oli 1,026 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuotena.

Ja vielä yksi hyvä signaali: Kaupungin velkamäärä on 31,7 miljoonaa euroa, mikä on 1,3 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2019.