Iivo-cupin kaikki osakilpailut saatiin tänä talvena järjestettyä ja lisäksi osanottajamäärä kasvoi viime vuodesta. Kuva: Lassi Myllylä
Hiihto, Urheilu Aku Laatikainen

Kiuruveden Urheilijat kolmanneksi paras seura Iivo-cupissa

Pohjoissavolainen hiihtoväki voi olla tyytyväinen, sillä talven aikana Iivo-nuorisocupista saatiin hiihdettyä onnistuneesti kaikki seitsemän suunniteltua osakilpailua, vaikka olosuhteet olivat haastavat.

Lisäksi poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta piirin nuorison kilpasarja keräsi kymmenen prosenttia enemmän osanottajia edellistalveen verrattuna ja mukana oli uusiakin pohjoissavolaisia seuroja.

Myös Kiuruveden Urheilijoiden XCountryn murtsikkatiimi ylsi uuteen ennätykseen, sillä laduilla nähtiin kisailemassa yhteensä 21 junioria.

T10:stä kolmoisvoitto

Toissa viikolla päättyneen Iivo-cupin kokonaispisteet on nyt laskettu ja kiuruvetiset hiihtäjät menestyivät cupissa mainiosti.

Seurojen välisessä pistekilpailussa Kiuruveden Urheilijat sijoittui kolmanneksi pistein 2123. Kakkonen oli Suonenjoen Vasama (2248) ja ykkönen Puijon Hiihtoseura (2646). Näistä Vasamalla oli 22 hiihtäjää ja Puijon Hiihtoseuralla 24, eli vain hieman enemmän kuin Kiuruveden Urheilijoilla.

Yksilötasolla eniten ilonaiheita Kiuruveden Urheilijoille tuotti T10-sarja, jota seuran hiihtäjät hallitsivat mielin määrin koko talven ajan. Mestariksi kokonaispisteissä sivakoi Aino Myllylä (210), toinen oli Emilia Siponen (190) ja kolmas Anna Siponen (140).

Henkilökohtainen kokonaiscupin voitto tuli Kiuruvedelle myös P14-sarjasta, kun Niilo Kouvalainen oli ykkönen 210 pisteen turvin. Toiseksi sijoittui Iisalmen Visan Iiro Säisä (190) ja kolmanneksi Leppävirran Virin Otto Konttinen (150). Kiuruveden Urheilijoiden Arttu Ritvanen oli neljäs kerättyään 115 pistettä.

Unohtaa ei pidä myöskään P16-sarjan voittanutta Olli Kouvalaista, joka otti ykkössijan 210 pisteellä. Iisalmen Visan Kouta Heiskanen (180) oli toinen ja Puijon Hiihtoseuran Akseli Kirjavainen (150) kolmas.

Lähelle kolmen kärkeä pääsi myös Niilo Auvinen P8-sarjassa. Hän oli kokonaispisteiden neljäs 120 pisteellä. T8:ssa Lily Räty oli viides. Hän saavutti 118 pistettä.

Iivo-cupin palkintojenjaon ajankohta tarkentuu huhtikuun aikana.