Postia Jaana Selander

Monella ihmisellä on halua auttaa

Maritta Nevalainen

Mahtavaa, että Kiuruvesi-lehti oli löytänyt Yhteisvastuukeräykselle kasvot meidän omasta pitäjästä. Juttu poiki yhteydenoton, jossa eräs henkilö halusi maksaa Erkki Remeksen saunapuut. Erkin ilo oli suuri. Hän oli saanut jo radionkin. Puut on tilattu ja yrittäjä antaa oman panoksensa siihen, että ei peri kuljetusmaksua.

Tämä nimetön lahjoittaja kertoi, että monella ihmisellä olisi varmaan vara auttaa vaikeissa taloudellisissa tilanteissa olevia ihmisiä, kun löytyisi reitti. Diakoniatyöhän on saanut olla monien ihmisten mahdollisuutena avun välittämisessä. Vuodesta toiseen olemme saaneet lahjoituksia joulun ruokalahjakortteihin ja viime keväänä myös koronan mukanaan tuomiin taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille on saatu lahjoituksena rahaa.

Valtakunnan tasolla on kirkossa Kotimaanapu, jonka kautta kuka vaan voi helpottaa toisen ihmisen taloudellista ahdinkoa. Mutta yksinkertaisuudessaan apua voi seurakunnan kautta antaa näinkin, kun tämä eilinen lahjoittaja teki. Voi ilmoittaa diakoniatyölle, että haluan auttaa ja lahjoittaa rahaa meille diakoniaan.

Seurakunnan diakoniatyössä olemme etuoikeutettuja, kun ihmiset luottavat meidän tekemään työhön ja haluvat olla sitä tukemassa omien mahdollisuuksiensa mukaan. Siitä iso kiitos. Haluan muistuttaa, että auttamiseen ei aina tarvita rahaa.

Tärkeintä on huomata toiset ihmiset, antaa aikaansa ja kulkea pätkä yhteistä matkaa. Todella moni on yksinäinen ja toisen ihmisen kohtaamista kaivataan kaikissa ikäluokissa. Välittäminen on ihmisen kokoista hommaa ja sopii meille kaikille.

Kirjoittaja on Kiuruveden seurakunnan diakoni