Kala-Harri Matikaisen tänään pilkkimä huikea saalis.
Uutiset (muokattu 7.4. 16:46) Jaana Selander

Liki 10-kiloinen hauki Pyhäjärvestä

 

Kala oli niin suuri, että Kala-Harri Matikainen iski koukun sen leukaan ja sai näin nostettua komean otuksen jäälle.

Kirjailija, toimittaja, erämies Kala-Harri Matikainen sai tänään hauen, jolla on painoa 9 840 grammaa ja pituutta 110 senttimetriä. Hauki saavutti elämänsä päätepisteen Pyhjärven Juntinselällä.

– Ei ollut nätti ilma, mutta pilkille piti päästä. Ilmanpaineetkin alkoivat näyttää siltä, että kala alkaisi liikkua, kertaa Matikainen aamuisia tapahtmia.

– Ajelin siis Pyhäsalmelle, Juntinselän puolelle. Tuttuihin paikkoihin kairailin muutamia reikiä.

Ahven ei ollut syönnillään ja lunta

tuli taivaan täydeltä. Kokeilin morriakin ja muutama särki tuli. Jatkoin tasapainoilla onkimista. Ajattelin, että haukia on alueella, sillä siitä muutaman hauen sain aiemmilla reissuilla ja eräs ukrainalaismies  11 haukea.

Kohta Matikaisen vapa nytkähti mutkalle ja ensin tuli pienempi, reilun kilon painoinen hauki ja toisesta reiästä ”sitten raapaisi tämä  hieman vauraampi”.

– Nostokoukku oli 5 metrin päässä ahkiossa ja tunsin, että painava on kaveri. Väsyttelin kalaa ja sain sen kerran jo avannon alle ja näin minkä kokoinen se oli. Sitten hauki veti syöksyn niin, että rattaat ratisivat. Annoin lisää siimaa ja juoksin samalla ahkiolta koukun. Sitten sain uudelleen kalan avannolle, mutta eihän se kääntynyt reikään. Niinpä työnsin käden reikään ja sain koukun kalanleukaan. Hiha tosin kastui, mutta niinpä nousi pötikkä jäälle. Juuri ja juuri mahtui reiästä.