Tällä hetkellä rokotteen 1. annoksen on saanut Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella yhteensä 6514 ihmistä.
Uutiset Jaana Selander

Sotekuntayhtymän alueella rokotettu yli 20 prosenttia asukkaista

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on rokotettu yhteensä 6514 ihmistä, joka on noin 21 prosenttia alueen ihmisistä. Yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl. Tällä hetkellä rokotteen 1. annoksen on saanut  Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus 1 .annoksen osalta on noin 17,5 prosenttia.

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan  yli 70-vuotiaita. Kuntayhtymä on myös saanut erän Astra Zeneca-rokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65-69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää.

Kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Maaliskuussa alueella todettiin yhteensä 18 tartuntaa. Huhtikuussa on todettu yksi tartunta Kiuruvedellä.

Rajoitukset jatkuvat

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Maskin käytössä jatketaan kiihtymisvaiheen suositusta.

Pohjois-Savon alueella positiivisista näytteistä on eristetty ns. brittivarianttia, joka on 70 prosenttia tarttuvampi kuin alkuperäinen virus. Tämänkin vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa tarkasti annettuja turvaohjeita.

Epidemian hallinnan kannalta on vahvasti suositeltavaa pysyä kotona, jos on hiukankin oireita kuten kuumetta, kurkkukipua, yskää tai hengenahdistusta. Näiden oireiden myötä tulee myös hyvin matalalla kynnyksellä hakeutua koronatestiin. Kaikkea kokoontumista on vältettävä.