Vilja Tikka asuu Niemiskylässä ja käy koulua Nivan koulussa. Kuva: MARIANNA HYVÖNEN
Kulttuuri, Musiikki (muokattu 26.4. 14:14) Jaana Selander

Viljasta Kiuruveden tenavatähti

Kerttu Utriainen valittiin vuoden 2021 teinitähdeksi ja Vilja Tikka vuoden 2021 tenavatähdeksi Kiurusalissa lauantaina.

Teinitähtikilpailun voitti Kerttu Utriainen (toinen oikealta) ja jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Annika Svärd, Alisa Manninen, Milana Penttinen ja Ilmari Utriainen. Kuva: MARIANNA HYVÖNEN

Tenava- ja teinitähtikilpailu järjestettiin 30. kerran. Aikoinaan kilpailun idean keksi Valio Linnansaari, joka myös monia monia vuosia johti ja toteutti lasten sekä nuorten kanssa tätä kilpailua.

Alkuvuosina kilpailun järjestäjänä oli Kiuruveden musiikinystävät ja vuodesta 1997 lähtien kilpailun on järjestänyt Kiuruveden kansalaisopisto.

Tenava- ja teinitähtikilpailu on ollut todella suosittu, sillä kilpailun karsintoihin on osallistunut jopa 150 lasta vuosittain.

– Kilpailun karsintoja on järjestetty jokaisella koululla ja niihin on ollut mahdollista osallistua kaikkien halukkaiden. Kilpailut ovat tuoneet lapsille ja nuorille jännitystä, iloa, hienoja onnistumisen kokemuksia, rohkaisua jatkaa harjoittelua ja laulamista sekä toivottavasti avannut myös musiikin mahdollisuuksia omassa elämässä, kertoo kansalaisopiston rehtori Maija-Leena Kemppainen.

Kemppainen sanoo, että tämän vuoden teini- ja tenavatähtikilpailu tulee jäämään myös historian kirjoihin, sillä karsinnat käytiin jo viime vuonna. Koronatilanteen vuoksi tapahtumia ei sitten saanutkaan järjestää ja niin tapahtuma siirrettiin syksyyn sekä vielä uudelleen tänne keväälle. Edelleenkin koronasäädökset ovat tiukat ja kilpailua ei voitu järjestää yleisötilaisuutena.

 

Tenavatähti kilpailun voitti Vilja Tikka (toinen vasemmalta) ja jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Inka Lämsä, Elsa Lähderinne ja Noora Väisänen. Kuva: MARIIA HYVÖNEN

– Onneksi kuitenkin tekniikkaa voitiin hyödyntää ja niin juhlakilpailua pystyi seuraamaan livestreamattuna kansalaisopiston Facebook-sivuilta. Sieltä tuo kilpailun tallenne myös vielä löytyy. Myöhemmin keväällä tullaan julkaisemaan myös juhlavideo.

Kilpailun tuomaristo koostui musiikin ammattilaisista: Katja Aminoff-Tyni, Timo Marjoniemi ja puheenjohtajana Maarit Amper.

– Tuomaristo antoi hyviä vinkkejä niin teini- kuin tenavatähtikilpailun osallistujille, miten voi vielä kehittyä lisää laulajana ja esiintyjänä. Tuomaristo totesi, että kilpailun taso oli sekä tenavatähti- että teinitähtikilpailuun osallistujilla korkea.

Tenavatähti kilpailun voitti Vilja Tikka ja jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Noora Väisänen, Elsa Lähderinne ja Inka Lämsä.

Teinitähtikilpailun voitti Kerttu Utriainen ja jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Alisa Manninen, Annika Svärd, Ilmari Utriainen.