Tällä hetkellä perusterveet, tänä vuonna 65 vuotta täyttävät ja vanhemmat, voivat varata aikoja Astra Zenecan rokotuksiin ja toukokuun alkupuolella myös muiden rokotteiden rokotuksiin.
Uutiset Jaana Selander

Tällä hetkellä rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä

Tällä hetkellä Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä sekä heitä vanhempia. Rokotusvuorossa ovat myös 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvat, yli 16-vuotiaat. Rokotteen saavat myös samassa taloudessa asuvat sekä vaalivirkailijat.

Kuntayhtymän alueella on  käytössä Biontech-Pfizer Comirnaty- ja Moderna -koronarokotevalmisteet 16-64 -vuotiaille sekä Astra Zeneca Vaxzevria -koronarokotevalmiste tänä vuonna 65 vuotta täyttäville ja heitä vanhemmille. Yli 65-vuotiailla ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada erittäin harvinaisia veren hyytymishäiriötä (VITT) rokotuksen jälkeen. Ikääntyneillä vakavan koronavirustaudin riski on moninkertainen nuorempiin verrattuna.

Tehosterokote-ajan saa tasan 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta. Aika annetaan 1. rokotuskäynnillä tai puhelinajanvarauksen yhteydessä.

Rokotusajan voi varata kuntayhtymän alueella mihin tahansa rokotuspisteeseen (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä), ei ole siis pakollista käydä omassa asuinkunnassa koronarokotuksessa.

Sähköinen ajanvaraus on mahdollista eTerveyspalvelussa. Ajanvarauksen Syy-kohtaan on kirjoitettava rokotukseen oikeuttavan sairaus ja/tai lääke, tieto siitä, että kuuluu samaan talouteen riskiryhmäläisen tai yli 70-vuotiaan kanssa tai että on vaalivirkailija. Tiedot tarkastetaan ennakoivasti tai rokotuskäynnillä. Mikäli ajan varannut ei kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, aika perutaan tekstiviestillä.

Rokotukspaikkana on terveyskeskus. Rokotusajanvarausnumero Kiuruvedellä, puh 017 272 42 56 (ajanvaraus arkisin kello 8.30-15).