Kuva vuoden 2017 kuntavaaleista. Kuvassa Anni Kulhomäki, Mira Kokkonen, Kari Saastamoinen ja Hannakaisa Heikkinen. Vain Mira Kokkonen on heistä vuoden 2021 vaaleissa ehdokkaana.
Uutiset Jaana Selander

Kiuruvedellä 109 kuntavaaliehdokasta

Kiuruvedellä on kuntavaaleissa 109 ehdokasta. Eniten ehdokkaita on keskustalla ja toiseksi eniten Liike Nytillä. Ehdokasmäärä on jonkin verran noussut, kun ehdokasasettelua jatkettiin vaalien siirtämisen takia huhtikuulta kesäkuulle. Kuntavaalit 2021 järjestetään 13. kesäkuuta 2021. Vaalit siirtyivät  koronatilanteen vuoksi.

Vasemmistoliitolla 21 ehdokasta

Vasemmistoliitolla on Kiuruvedellä 21 ehdokasta: Ahponen Pentti liikuntapaikkojen hoitaja, Boisman Sirkka-Liisa perhepäivähoitaja, Härkönen Anna Liisa eläkeläinen, kodinhoitaja, Juntunen Arto ajoneuvoyhdistelmäkuljettaja, Kämäräinen Pekka tuntiopettaja, Leskinen Leena kodinhoitaja, Lonkila Pasi hitsaaja, Niskanen Kaija, Pietikäinen Mikko eläkeläinen, Piippo Sami levyseppähitsaaja, Piippo Seppo eläkeläinen, ent. Kiuruvden maataloussihteeri, Piippo Sirpa merkonomi, kassanhoitaja, Piippo Tiina lähihoitaja, Pikkarainen Rauno palomies, Pääkkö Jouko betoniraudoittaja, eläkeläinen, Reinikainen Iiris maatalouslomittaja, Tenhunen Kirsi ensihoitaja, Tikkanen Leena eläkeläinen, Toppinen Virpi koulunkäynninohjaaja, Turunen Juhani metallimies, Väisänen Erkki puistotyöntekijä.

Liike Nytillä 22 ehdokasta

Liike Nytillä on Kiuruvedellä 22 ehdokasta: Gröhn Heli agrologi YAMK, yrittäjä, Gröhn Suvi opiskelija, Hiekkanen Mari media-assistentti, Huuskonen Juho rakennusalan yrittäjä, Huuskonen Marko yrittäjä, Hyvärinen Jaana eläkeläinen, Hyvärinen Joni kiinteistönhoitaja, Hyvönen Harri sairaanhoitaja, Härkönen Mika yrittäjä, Jauhiainen Harri yrittäjä, Kangas Marko myyjä, Kärkkäinen Ari yrittäjä, Lappalainen Matti yrittäjä, Lonkila Miikka yrittäjä, Luttinen Mikko sekatyömies, Matikainen Harri toimittaja, kirjailija, Mähönen Tanja lähihoitaja, Pöksyläinen Leena maatalousyrittäjä, Ruotsalainen Aki-Juhani johtaja, Ruotsalainen Raimo yrittäjä, Ruotsalainen Tuula restonomi, tarjoilija, Waarna Roni yrittäjä

Perussuomalaisilla 18 ehdokasta

Perussuomalaisilla on 18 ehdokasta: Ahonen Pekka eläkeläinen, Heinonen Johannes työnjohtaja, Huttunen Kauko eläkeläinen, työnjohtaja, Kauppinen Kalle koneenasentaja, Knuutinen Mauri eläkeläinen, Koskinen Pekka ratatyöntekijä, Kärkkäinen Risto myyntineuvottelija, Lohva Mika vesi- ja viemärilaitoksen ammattimies, Niskanen Vesa ravintolatyöntekijä, Nousiainen Kari yrittäjä, Rintakuusi Erkki eläkeläinen, Ruotsalainen Niko yrittäjä, Ruotsalainen Vilho yrittäjä, eläkeläinen, Saastamoinen Tapio eläkeläinen, Saharinen Arto yrittäjä, Tapaninen Juha maatalouslomittaja, Tikkanen Arto tehdaspäällikkö, maanviljelijä, Veteli Petri työmies Kiuruvesi

Keskustalla 26 ehdokasta

Suomen Keskustalla on 26 ehdokasta: Jauhiainen Osmo toimitusjohtaja, Jauhiainen Tiina sosiaalityöntekijä, Jokitalo Irja maatalousyrittäjä / eläkeläinen, Juntunen Helena eläkeläinen, Juntunen Risto maanviljelijä / toiminnanohjaaja RHY, Kattainen Teemu varastoesimies, Keskitalo Harri röntgenhoitaja, Kokkonen Mira lukion lehtori, Kyllönen Eero eläkeläinen, maanviljelijä, Kärkkäinen Arja lähihoitaja, Lapveteläinen Minna toiminnanohjaaja, opiskelija, Niemi Juha yrittäjä, Nieminen Juha maa- ja metsätalousyrittäjä, Nukari Heini erityisopettaja, Pennanen Tapani maatalousyrittäjä, Pentikäinen Arja teologian maisteri, Remes Erkki eläkeläinen, Remes Mikko yrittäjä, Ruhanen Kai agrologi ylempi AMK, Rönkkö Jyrki yrittäjä, Saastamoinen Tuomo yrittäjä, Siponen Markku liikunnanopettaja, maatalousyrittäjä, Tikka Tommi FM, lehtori, Tikkanen Emmi agrologi AMK, Tikkanen Jari maanviljelijä, Toivanen Sisko yrittäjä.

SDP:llä 5 ehdokasta

Suomen Sosialidemokraattisella Puolueella on 5 ehdokasta: Jauhiainen Anssi myyjä, Karjalainen Toivo eläkeläinen, Kumpulehto Reijo valimotyöntekijä, Kämäräinen Pasi metallimies, Pietikäinen Ari sähköasentaja.

Kokoomuksella 14 ehdokasta

Kansallinen Kokoomuksella (KOK+KD) on 14 ehdokasta: Autio Rauno metsäyrittäjä, Huuskonen Anja eläkeläinen, yrittäjä, Kananen-Kärkkäinen Mervi päiväkodin johtaja, Kastari Tuija toimitusjohtaja, Kilvensalmi Ahti kiinteistöpäällikkö, yrittäjä, Lappalainen Sari varhaiskasvatuksen opettaja, Mähönen Jaakko maatalousyrittäjä, valimotyöntekijä, Partanen Raimo taksiyrittäjä, eläkeläinen, Peltola Janne yrittäjä, Pöksyläinen Lassi-Pekka maanviljelijä, Pölkki Eveliina YAMK-tradenomi, tuotealuevastaava, Pölkki Vesa erikoishammasteknikko, Tiihonen Aino opiskelija, Tikkanen Jari yrittäjä

Kristillisdemokraateilla kolme ehdokasta

Suomen Kristillisdemokraateilla on kolme ehdokasta: Grönfors Maritta yrittäjä, omaishoitaja, Kumpulainen Heikki kirvesmies, lähetystyöntekijä, Tikkanen Leo kirvesmies, eläkeläinen.