Vili-Valtteri Help on 20-vuotias ja 187-senttinen libero. Kuva: Aku Laatikainen
Lentopallo, Urheilu Aku Laatikainen

LuoWo-kasvatti siirtyy Mestaruusliigaan – Vili-Valtteri Help sopimukseen Akaa-Volleyn kanssa

Kiuruveden Luomu-Wolleyn kasvatti Vili-Valtteri Help jatkaa lentopallouraansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla Mestaruusliigassa. 20-vuotias libero on tehnyt sopimuksen Akaa-Volleyn kanssa, joka kuuluu miesten Mestaruusliigan kärkipään seuroihin. Akaa-Volleyn tavoitteena ovat ensi kaudella mitalipelit ja jopa mestaruus.

Äskettäin päättyneellä kaudella 187-senttinen Help pelasi ykkössarjaa Pälkäneen Luja-Lukossa. Sitä ennen hän edusti Kuortanetta ykkös- ja kakkossarjoissa. Lisäksi Help on voittanut nuorten SM-mitaleita ja ollut tuttu näky nuorten maajoukkuepaidassa viime vuosina.

Nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa urallaan Mestaruusliigaan ja saman tien huippuorganisaatioon. Etenkin vastaanottopelaamiseen lienee hyvää oppia luvassa, sillä Akaa-Volleyn päävalmentajana toimii yleispelaajalegenda Olli Kunnari.

Pelaamisen ohessa Help suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta puolustusvoimien urheilukoulussa. Sielläkin on huippuvalmennusta tarjolla, sillä urheilukoulun lentopallovalmentajana toimii kokenut Jouko Lindberg.

Help on luonnollisesti hyvin onnellinen tuoreesta sopimuksestaan ja askeleesta eteenpäin urallaan. Mestaruusliiga on ollut jo jonkin aikaa nuoren miehen tavoitteena.

– Tässä kohtaa täytyy sanoa isot kiitokset pohjatyöstä Kiuruveden Luomu-Wolleylle, joka on kasvattajaseurani.

Seuraavasta lentopallokaudesta on tulossa kiuruvetisittäin mielenkiintoinen, sillä myös naisten Mestaruusliigassa nähdään LuoWo-kasvatti, kun yleispelaaja Sara Piippo edustaa Pihtiputaan LiigaPlokia.