Aki-Juhani Ruotsalainen on monialatoimija, hän on yrittäjä ja töissä lasten- ja nuortenkoti Himaharjussa. Ruotsalainen on ehdolla Liike Nytissä.
Uutiset (muokattu 5.5. 8:16) Jaana Selander

Pidennetty ehdokasasettelu toi Kiuruvedelle 18 uutta kuntavaaliehdokasta

Kokoomuksen listoilla on uutena ehdokkaana Vesa Pölkki. Tässä Pölkki yrittäjäyhdistyksen edustajana vierailulla kirkkoherra Kimmo Kivelän luona.

Kuntavaalien siirtyminen huhtikuulta kesäkuulle toi Kiuruvedelle 18 uutta kuntavaaliehdokasta. Puolueiden oli jätettävä ehdokaslistansa keskusvaalilautakuntaan tiistaina. Kiuruvedellä on kesäkuun kuntavaaleissa ehdolla 109 ehdokasta.

Vasemmistoliitolla on 21 ehdokasta, uusia on eläkeläinen, kodinhoitaja Anna-Liisa Härkönen, hän on ollut mukana kuntapolitiikassa pitkään. Vasemmistoliiton listoilta siirtyi Liike Nytin ehdokkaaksi eläkeläinen Jaana Hyvärinen.

Liike Nytillä on Kiuruvedellä 22 ehdokasta. Uusia ovat agrologi (YAMK) yrittäjä Heli Grön, opiskelija Suvi Grön, eläkeläinen Jaana Hyvärinen, sairaanhoitaja Harri Hyvönen, yrittäjä Mika Härkönen, yrittäjä Harri Jauhiainen, yrittäjä Miikka Lonkila, sekatyömies Mikko Luttinen, johtaja Aki-Juhani Ruotsalainen, yrittäjä Raimo Ruotsalainen, restonomi, tarjoilija Tuula Ruotsalainen ja yrittäjä Roni Waarna.

Perususomalaisilla on 18 ehdokasta. Uusia ehdokkaita ei ole ilmaantunut jatkoajalla.

Keskustalla on 26 ehdokasta, joukossa on yksi uusi ehdokastoimitusjohtaja Osmo Jauhiainen. Listalta on jäänyt pois Minna Niskanen.

SDP:llä on viisi ehdokasta, uusia ovat myyjä Anssi Jauhiainen, eläkeläinen Toivo Karjalainen, hän on ollut pitkään mukana politiikassa, välissä on yksi vaalikausi ilman valtuustopaikkaa.

Kokoomuksella on 14 ehdokasta. Puolueella on neljä uutta ehdokasta: metsäyrittäjä Rauno Autio, eläkeläinen, yrittäjä Anja Huuskonen, päiväkodin johtaja Mervi Kananen- Kärkkäinen, erikoishammasteknikko Vesa Pölkki.

Kristillisdemokraateilla on kolme ehdokasta.

Ehdokasasettelu ja ehdokkaiden vaalinumerot vahvistetaan perjantaina 14. toukokuuta. Ennakkoäänestys kotimaassa alkaa 26. toukokuuta ja päättyy 8. kesäkuuta, varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta.