Uutiset (muokattu 10.5.2021) Jaana Selander

Juha-Pekka Rusasta esitetään Kiuruveden kaupunginjohtajaksi

Nykyistä Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusasta esitetään Kiuruveden kaupunginjohtajaksi. Juha-Pekka Rusanen on antanut tehtävään suostumuksensa.

Kaupunginjohtajavalintaa valmisteleva työryhmä piti kokouksensa maanantaina ja esitti virkaan valittavaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Juha-Pekka Rusasen. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa niin ikään maanantaina  ja hyväksyi päätösesityksen.  Haastatteluun kutsutuista Simo Kekäläinen on vetänyt hakemuksensa pois. Kaupunginjohtajan valinnasta päättää valtuusto.

Juha-Pekka Rusanen on 31-vuotias Keiteleen kunnanjohtaja. Hän aloitti tehtävässä helmikuussa 2020. Koulutukseltaan Rusanen on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Rusanen on kotoisin Lapinlahdelta, jossa hän toimi kuntapäättäjänä yli kymmenen vuotta. Rusanen valittiin Lapinlahden kunnanvaltuustoon vuonna 2008 18-vuotiaana. Valtuustoon hänet valittiin myös 2012 ja 2017 toimitetuissa vaaleissa. Ensimmäisellä kaudellaan hän oli tarkastuslautakunnan puheenjohtaja. Valtuustokaudella 2013–2017 hän toimi Lapinlahden kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Valittaessa valtuuston puheenjohtajaksi hän oli 22-vuotias. Rusanen toimi vuosina 2017–2020 Lapinlahden kunnan tarkastuslautakunnan puheenjohtajana sekä valtuustoryhmän puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtajana vuosina 2017–2020. Nykyisin hän vaikuttaa Pohjois-Savon liiton maakuntahallituksen jäsenenä.

Marraskuussa 2014 Rusanen valittiin Keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi puheenjohtajaksi. Hän luopui puheenjohtajan tehtävästä 2017. Hän on toiminut Keskustan puoluehallituksen jäsenenä. Aiemmin hän on toiminut Keskustanuorten Ylä-Savon ja Pohjois-Savon piirien puheenjohtajana.

Rusanen on toiminut Keskustan menettelytapavaliokunnan puheenjohtajana Kouvolan 2019 ja Oulun 2020 puoluekokouksissa.

Ennen Keiteleen kunnanjohtajan tehtävää hän on toiminut paikallisradiotoimittajana, kansanedustajan avustajana sekä Euroopan parlamentin jäsen Elsi Kataisen erityisavustajana kotimaassa.

Juha-Pekka Rusanen tunnetaan hyvä-äänisenä laulajana. Viime vappuna hän järjesti omilla Facebook-sivuillaan vappukonsertin. Viime vuonna hän järjesti 10 päivän tangomaratonin Facebook-sivuillaan. Rusanen ylsi Iskelmäviikon IskelmäMestarit-laulukilpailussa 2019 semifinaaliin.

Kuntalaistutkimus 2020 kertoo, että  Keiteleen luottamusindeksi on Suomen paras.