Nuorten tuottajain järjestämässä juhlakulkueessa heinäkuussa 1973 esiteltiin koko Kiuruveden maatalouden historia kiinteästä asutuksen syntymisestä nykypäivän tekniikan aikakauteen. Kuva: KIURUVESI-LEHTI
Historia, Kulttuuri (muokattu 9.6. 10:47) Jaana Selander

Kiuruveden 100-vuotisjuhlissa näkyivät Kiuruvesi-paidat ja historiakulkue kruunasi kaiken – ensi vuoden 150-vuotisjuhlaan toivotaan myös kulkuetta ja paitoja myyntiin

”Kaukana, kaukana erämaa, huokui, keväiset kosket tulvana kuohui. Vapaana vaelsi metsolan väki, koivussa mäellä kukkui käki, aavalta kuului teerien soitto. Punersi aamun keväinen koitto. Kuuluuko kalske? Mitä se oli, kuulosti kurki.

Hei! Haluatko lukea koko uutisen?
Tämä uutinen on vain tilaajille. Luo tunnukset, niin pääset aloittamaan edullisen kokeilujakson. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.