Tapahtuman johtaja Timo Marjoniemi sanoo, että teltat on saatu pystyyn ennätysajassa. Talkoolaisia on mukavasti sekä työntekijöitä, sääkin näyttäisi suosivan iskelmätapahtumaa. Kuva: JAANA SELANDER
Kulttuuri, Musiikki Jaana Selander

Iskelmäviikko etenee kohti h-hetkeä suotuisissa tuulissa

Kiuruveden Iskelmäviikon (13.-17.7.2022) valmistelut ovat edenneet hyvin.  Tapahtuma-alueen katetut katsomot ovat jo pystyssä.

Iskelmäviikon ohjelma keskittyy tapahtuman imagon mukaisesti suomalaiseen iskelmään.  Iskelmäviikolla esiintyvät muun muassa Souvarit, Markku Aro, Tomi Markkola, A. Aalto, Kyösti Mäkimattila, Kake Randelin, Laura Voutilainen. Lavalle nousevat myös IskelmäMestarit 2019 Tommi Kostekivi ja Maria Pihlajamaa, SenioriMestarit 2019 Anna-Kaisa Korpinen ja Raimo Kukkonen.

IskelmäMestarit-laulukilpailussa taso on ollut tänä vuonna korkea ja karsinnoista jatkoon on ilmoittautunut nyt 30 laulajaa. Karsintoihin kevään aikana on osallistunut yli 500 ihmistä. IskelmäMestarit laulukilpailu kisataan kolmiosaisena Iskelmäviikolla. Torstaina on semifinaali, perjantaina finaalin karsinta ja lauantaina finaali.

Varttuneempien laulukilpailu SenioriMestarit-laulukilpailu käynnistyy tiistaina 12.7.2022 semifinaalilla Kulttuuritalon Kiurusalissa. SenioriMestareiden finaalin karsinta on heti avajaisten jälkeen keskiviikkona ja kilpailun finaali torstaina päivällä.

Suomalaisen Iskelmän sanoitus- ja sävellyskilpailun finalistit on valittu jo keväällä ja voittaja julkaistaan ohjelmasta poiketen lauantaina Juha Vartiaisen konsertin jälkeen.

Karavaanareita odotetaan tälle vuodelle ennätysmäärä.

– Ensi viikolle on luvattu pilvipoutaista säätä, mikä on tapahtumajärjestäjälle ihanteellista. Iskelmäviikolla sade ei kuitenkaan haittaa, sillä tapahtuma-areena on katettu, sanoo tapahtuman johtaja Timo Marjoniemi.