Joulukonsertti kirkossa on avoinna kaikille, pääsymaksua ei peritä. Kuva: ADOBE
Kulttuuri, Musiikki Jaana Selander

Joulun taikaa -kiertueella tuetaan vähävaraisia perheitä ja vanhuksia

Joulun taikaa -kirkkokonserttikiertue toteutetaan 13. –17.12.2022 vähävaraisten perheiden ja vanhusten hyväksi useilla paikkakunnilla, muun muassa Kiuruvedellä.

Konserttia tukee pitkä lista yrityksiä. Yrityksistä ja yhteisöistä mukana ovat Kiuruvedeltä muun muassa Kiuruveden Iskelmäviikot, Kiuruveden kaupunki ja Veikon kone.

Tänä päivänä useilla perheillä on tiukkaa taloudellisesti ja elinkustannusten noustessa on vapaa-ajan viettoon perheillä entistä pienempi budjetti. Suurperheestä lähtöisin olevalle Jukka Katajalalle ja tänä päivänä suurperhettä pyörittävälle Ville Rannilalle tämä on tuttua.

– Meitä on useampaa kertaan pyydetty esiintymään henkilökohtaisesti läheisille ja tärkeille paikkakunnille ja mikä voisi olla sen parempi ajankohta kuin joulunaika ja yhdessä paikallisyritysten kanssa pääsemme samalla jakamaan hyvää joulumieltä, iloitsee Jukka Katajala.

Solisteina kiertueella esiintyvät tenorit Jukka Katajala ja Ville Rannila. Musiikista vastaa pianisti Timo Saarimäki, viulisti Auri Katariina ja poikkihuilisti Ella Tölli.

Seinäjoen ja Kiuruveden konserteissa on mukana Jaska Mäkynen.

Idea konsertin järjestämiseen lähti jo vuosia sitten, paikkakuntalaisten lukuisista pyynnöistä ja toiveista toteuttaa musiikkitapahtuma kaupunkien ”omien poikien” toimesta.

Jukka Katajala on kotoisin Ylivieskasta ja asuu nykyään perheineen Hämeenkylässä Vantaalla. Hänen laulajauransa alkoi jo juniorina Päivärinnan lapsikuorosta.

Katajalan vahvuutena ovat koskettavat balladit ja suuria tunteita herättävät tulkinnat.

Ville Rannila on kotoisin Jämsästä ja luo laulajan uraa nykyään perheineen Espanjan aurinkorannikolla. Myös hän aloitti laulamisen jo lapsena ja on saanut menestystä laulukilpailuissa, muun muassa Lauluntaikaa ja Loistava laulaja -kilpailun voittajana.

Jaska Mäkynen on vuoden 1991 tangokuningas ja viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa tulevana vuonna.

Mäkynen on Suomen ensimmäinen The voice of senior -voittaja. Mäkynen on julkaissut satoja lauluja, kymmeniä albumeja ja julkaissut myös elämänkertakirjan Kuninkaan tie.

Konsertti on Kiuruveden kirkossa 15.12. kello 19. Konsertti on myös Virranrannassa kello 13.

Konsertteihin on vapaa pääsy.