Huhtikuussa pidettävää hyväntekeväisyyskonserttia olivat suunnittelemassa Tuula Ilvonen, Kati Huttunen, Kimmo Kivelä ja Katariina Pekkala. Kuva: Noora Niiranen
kirkko Jaana Selander

Helmiinat tekemässä hyvää musiikilla – esiintyjinä Virpi, Juha ja Kati

NOORA NIIRANEN
Virpi Piippo on kiuruvetisille tuttu laulajatähti.

Kauan kaivattu LC Helmiinoiden järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti tulee viimein toteutumaan.

Huhtikuun 9. päivä päästään viimein toteuttamaan pitkäaikaisia haaveita LC Helmiinoiden järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa Kiuruveden kirkossa.

– Konserttia on yritetty ja haluttu järjestää jo kolme vuotta, ja kahdesti oltiin päivämääräkin lyöty jo lukkoon. Sitten iski kerta toisensa jälkeen viime vuosien vitsaus korona, aina kun luultiin paremman ajan tulleen niin parin viikon päästä tulivat rajoitukset taas voimaan ja konserttia jouduttiin siirtämään tuonnemmaksi, kertoo LC Kiuruvesi Helmiinoiden presidentti Katariina Pekkala.

Konsertissa esiintyvät solistit Juha Vartiainen, Virpi Piippo ja Kati Huttunen, joista viimeksi mainittu oli kokouksessa mukana, koska kuuluu myös Helmiinoiden hallitukseen. Pianossa on Petri Herranen ja viulua soittaa

Riitta Hynynen. Mukana on siis aivan ammattilaisporukka, joista laulajille Vartiaiselle ja Piipolle tämä on ensimmäinen kirkkokonsertti. Vartiainen on esittänyt aiemmin haaveen saada esiintyä Kiuruveden kirkossa – näin muistelee entinen Helmiinoiden ”pula-ajan presidentti” Tuula Ilvonen.

Konsertin käytännönjärjestelyistä pidettiin keskiviikkona 22. maaliskuuta suunnittelukokous. Mukana olivat Katariina Pekkala, aiempi järjestön presidentti Tuula Ilvonen, hallituksen jäsen ja yksi konsertin laulajista, Kati Huttunen sekä kirkkoherra Kimmo Kivelä. Yhdessä keskusteltiin muun muassa konsertin maksumenetelmistä, kestosta, ohjelmarungosta ja konsertin välittämisestä Virranrantaan ja Veikkolaan.

Huttunen paljastaa muutamia kappaleita, joita konsertissa kenties kuullaan -–”Nocturne”, ”Maailma on kaunis”, ”Auringon lapset” ja Kari Tapiota ja Katri Helenaa. – Laululista elää vielä, mutta ainakin kaikilla kolmella laulajalla on sooloja ja duettoja konsertin aikana, Huttunen selittää.

Konsertin tuloista puolet menee diakoniatyölle ja puolet vanhuksille, tarkemmin ei ole vielä päätetty mihin. Samaan aikaan vietetään Helmiinoiden 10-juhlavuotta. Helmiinoilla on Kiuruvedellä monenlaista toimintaa, esimerkiksi Iskelmäviikon aikaan myytiin edellisenä vuonna ruusuja omaishoitajien tukemisen nimissä ja sama olisi suunnitteilla nyt tulevallekin kesälle. Heillä on oma lauluyhtyeensä Helmettäret, joka sekin kiertää erilaisissa tilaisuuksissa mieliä piristämässä.

Kati Huttunen on ammatiltaan sairaanhoitaja ja laulaa erinomaisen kauniisti.
Juha Vartiainen on yksi solisti.