Duo Varoset on esiintynyt paljon ulkomailla.
kirkko, Kulttuuri (muokattu 6.4.2023) Jaana Selander

Varosten selloduo esiintyy kirkossa pitkäperjantaina – Vettä virtaavaa syntyi Jerusalemissa

Toimitus

Kiuruveden kirkossa koskettava konsertti, jossa musisoi Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen. Kahden sellon yhdistelmänä Varoset ovat esiintyneet satojen kotimaisten konserttien lisäksi Prahassa sekä useasti Budapestissa ja muualla Unkarissa. Niin ikään duo on vieraillut Espanjassa, Virossa ja Senegalissa. Vuodesta 2012 alkaen duo on esiintynyt säännöllisesti myös Ruotsissa.

Levyjä duo on julkaissut neljä ja takana on myös radio- ja tv-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa.

Konsertin ohjelmisto on sävytetty pitkäperjantain teemaan sopivaksi. Ohjelmistossa kuullaan mm. Bachin, Händelin ja Schubertin säveliä. Niin ikään ohjelmassa on luvassa myös suomalaisia säveliä Sibeliukselta ja Melartinilta.

Selloduon ohjelmistossa on monen vuoden ajan ollut myös Anna-Maaria Varosen omia sävellyksiä ja sovituksia, niin nytkin. Yksi kuulijoiden suosikiksi nousseista kappaleista, laululle ja sellolle sävelletty Vettä virtaavaa, syntyi Hiskian vesitunnelissa, Jerusalemissa. Kahlatessaan pitkässä ja pimeässä, 2700 vuotta vanhassa tunnelissa, Anna-Maaria Varosen päässä alkoi soida sävel ja sanat. Kun hän tuli ulos tunnelista, oli kappale valmis.

Konsertissa kuultavat Anna-Maaria Varosen sovitukset teoksista Song of the Birds sekä Vanhurskas Herra lukeutuvat myös selloduon keskeiseen ohjelmistoon. Konsertti päättyy Lianderin kappaleeseen Käy yrttitarhasta polku.

Konsertti on pitkäperjantaina 7.4. kirkossa klo 15.