Postia Jaana Selander

Suomesta tehdään tuulivoimaloiden siirtomaa-alue

TODELLA HUOLESTUNUT

Tehdyn laman sanelemana on tehty Suomesta tuulivoimaloille siirtomaa-alue. Myllyt tulevat tänne niistä maista, joista kansa kielsi myllyjen pystyttämisen. Niissä maissa kansa on sairastunut massiivisesti matalataajuuksien, välkkeiden, äänien aiheuttamiin sairauksiin. Sydänsairaudet , autoimmuunisairaudet, hermostolliset sairaudet, mielenterveysongelmat ym. Tässä muutama terveyteen liittyvä harmillinen vahvistus ja herkistävä lisä ongelma-alueiden ihmisille tulossa. Jollekin myllyt jauhavat rahaa, toiselle terveyden ja omaisuuden menetystä.
Noin kaksi kilometriä ongelmaalueena myllystä asutukseen on humpuukia. Se on jopa kaksikymmentä kilometriä. Joku tutkimus näytti maastosta riippuen, jopa 100 kilometriin asti on mitattu liki samoja haittavaikutuksia. Että, kiuruvetiset, kuinkas nyt suu pannaan? Ongelma ei ole pelkästään Kalliokylän ja Lavapuron alasajoa.Huolet yltää torinkulmille asti ja ylikin.

Huomioikaa, ei ole kaupunkimme rajoilla suojaseiniä estämässä taajuuksien virtaamista. Mitä on turbulenssi, tapahtuuko tämäkin vielä erisuunnista tulevista taajuuksista? Varmaan ilmavoimat tietävät tämän ongelman.
Suunnitteilla olevat myllyalueet Kiuruvedellä ja rajojemme ympärillä tuovat tilanteen, jossa joudumme alueen asukkaina taistelemaan elinoikeuksista ”tuulimyllyjä” vastaan. Suomi on lopulta kapea ja pieni maa, meistä ei saa tehdä eurooppalaisille mitään energia-aluetta. Meidät on pian motitettu tuulimyllyalueilla. Nyt järki käteen ja katsokaa missä olemme. Tämä alkaa olla kuin vaivihkaista omaisuuden haltuunottoa maa-alueistamme ja elintilastamme.
Huomasitteko talvella mittauslaitteen valon välkkeen Kiuruvedellä, myllyn korkeus oli vain 180 metriä. Nämä myllyt olisivat 320 metriä.
Ottakaa vihdoinkin asioista selvää.