Helmen venetsialaiset järjestetään viidettä kertaa. Tapahtuma on muotoutunut musiikkipainotteiseksi ja kaksipäiväiseksi. Kuva aiemmalta vuodelta. Kuva: Wallenhovi Oy Kuva: WALLENHOVI OY
Kulttuuri, tapahtuma Hanna Soini

Kiuruveden tapahtumantäyteinen kesä huipentuu Helmen venetsialaisiin – ”Hotellin edustalle rakennetaan kuin minifestarialue”

Tapahtumantäyteinen kesä huipentuu Kiuruvedellä Helmen venetsialaisiin.

– Venetsialaiset ovat kesän päätösjuhla, johon pimenevä ilta tuo omanlaisensa tunnelman, sanoo järjestäjä Wallenhovi oy:n toimitusjohtaja Timo Marjoniemi.

Musiikkiin painottuvat venetsialaiset järjestetään elokuun 30. ja 31. päivä Hotelli Sinisessä Helmessä. Tapahtumaa varten Helmen pihalle nousee teltta lavoineen.

– Hotellin edustalle rakennetaan kuin minifestarialue. Tapahtuma järjestetään samalla hyväksi todetulla sapluunalla kuin ennenkin, Marjoniemi kertoo.

Helmen venetsialaisissa nähdään laaja kattaus eri musiikkimakuihin sopivia esiintyjiä. Marjoniemen mukaan perjantai on pyhitetty pehmeämmälle iskelmä- ja pophenkiselle musiikille, kun taas lauantai on vähän raskaamman musiikin ystävien makuun.

Timo Marjoniemi kertoo, että venetsialaiset merkitsevät Wallenhovin henkilöstöllekin kesäkaudesta siirtymistä talveen ja pikkujoulukauteen. Wallenhovi on järjestellyt jo ensi vuoden kesätapahtumia, mutta niiden ohjelma julkistetaan vasta myöhemmin.

Venetsialaisten ensimmäisenä iltana lavalle nousee muun muassa Oku Luukkainen.

– Oku Luukkaista on toivottu paljon Kiuruvedelle. Tämä tapahtuma on hyvä sauma siihen, Marjoniemi sanoo.

Tapahtuman toisena päivänä lavalla nähdään myös paikallista osaamista, kun Hasta La Vista Social Club aloittaa illan. Kaksipäiväiset venetsialaiset päättää Kotiteollisuus.

Hotelli Sinisen Helmen ympäristö koristellaan tapahtuman ajaksi valoilla. Ilotulitusta ei tänä vuonna järjestetä, sillä se vaatisi tietynlaisen sään, ja lähistöllä olevat hevosetkin on haluttu huomioida paremmin.

– Valaisemme rakennuksia ja puita. Tuomme sillä tunnelmaa, joka korvaa ilotulituksen, Timo Marjoniemi kertoo.

Hänen tavoitteena on saada Helmen venetsialaisiin yli 500 osallistujaa iltaa kohden. Samoihin lukemiin on päästy myös edellisvuosina.

– Väkeä tulee myös ympäryskunnista. Aiempina vuosina osa on saapunut veneillä järven yli. Uskon, että ihmiset lähtevät myös tänä vuonna.

Helmen venetsialaiset järjestetään viidettä kertaa. Marjoniemi kertoo, että on halunnut tuoda rannikkoalueella suosittua tapahtumaa myös Kiuruvedelle.

– Venetsialaiset on äärettömän hyvä konsepti. Sinisessä helmessä on hieno miljöö, jota saamme tuotua enemmän esille venetsialaisissa.

Sinisen Helmen rakennukset ja pihamaa koristellaan valoilla venetsialaisten ajaksi. Kuva edellisvuodelta. Kuva: Wallenhovi Oy

Hyvä kesä takana

Kiuruvedellä on riittänyt kesän mittaan tapahtumia. Iskelmäviikon ohella Kiuruvedellä järjestettiin muun muassa kansainvälisiä karavaanitapahtumia, Lupa laulaa -kuorotapahtuma sekä paljon muuta oheisohjelmaa.

Timo Marjoniemi on tyytyväinen kuluneeseen kesään. Matkailijoita ja tapahtumakävijöitä saatiin liikkeelle sankoin joukoin.

– Kiuruvedellä oli selkeästi enemmän matkailijoita tänä kesänä. Tapahtumissa näkyi myös kansainvälisyys.

Ylä-Savon tapahtumissa on pärjätty Marjoniemen mukaan yllättävänkin hyvin, kun ottaa huomioon inflaation ja ihmisten ostovoiman heikkenemisen.

– Nyt ihmiset ovat ehkä lähteneet tapahtumiin lähikuntiin, Marjoniemi arvelee.

Hänestä oli mukava huomata, että monet pienemmätkin toimijat lähtivät rohkeasti järjestämään monenlaisia kesätapahtumia Kiuruvedellä ja muualla Ylä-Savossa kuluneena kesänä.

– Kiuruvedellä esimerkiksi Koivujärven Rantaterassi on ollut todella aktiivinen, Timo Marjoniemi sanoo.

– Enemmänkin tapahtumia kaivattaisiin Kiuruveden kesään ja talveen. Mahdollisuuksia olisi vaikka mihin.

 

Jätä kommentti