Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Heiskanen ostaa Kuopion K-maatalouden

VELJEKSET Heiskanen Oy ostaa ON Rauta Oy:ltä Kuopion K-maatalouden toiminnot ja aloittaa K-maatalouskauppiaana syyskuun alussa. K-maatalous Kuopio jatkaa entisissä tiloissa Toivalassa Tietäjäntiellä ja K-maatalouden nykyinen henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.
Rautian toiminnot lakkaavat Toivalassa ja ON Rauta Oy keskittää Rautia-K-maatalousliiketoimintansa Kaaville.
– Tällä kaupalla haluamme lisätä tarjontaa ja parantaa markkina-asemiamme Pohjois-Savon maatalouskaupassa. Pystymme näin vastaamaan maatalousalan asiakastarpeisiin ja kiristyvään kilpailuun. Maatalouskaupan osalta palvelemme jatkossa koko Pohjois-Savossa. Rautakaupan markkina-alueenamme on Ylä-Savo ja Sisä-Savo, kertoo K-kauppias Arto Heiskanen.
Heiskaset haluavat tehdä kauppaa, jossa hinta on kohdallaan, kokonaisuuteen kuuluu myös hyvä palvelu ja luotettavuus.
Oman K-kauppiasuransa veljekset aloittivat vuonna 1998 Vieremällä ostamalla vanhempiensa omistaman rauta-maatalouskaupan. Vuonna 2000 toimintaa laajennettiin Suonenjoelle ja vuonna 2003 Kajaaniin. Kajaanin liiketoiminta myytiin vuoden 2007 alussa ja samana vuoden joulukuussa laajennettiin Kiuruvedelle ja Iisalmeen.
– Kiuruvedelle tulemiseen olemme tyytyväisiä. Kauppa on käynyt mukavasti, tosin piha-alue on hieman ahdas. Uskomme, että siihen löytyy ratkaisu lähivuosina.
Harri Heiskanen toimii Rautia- K-maatalouskauppiaana Suonenjoella ja Kiuruvedellä. Arto Heiskanen toimii Rautia-K-maatalouskauppiaana Vieremällä ja K-maatalouskauppiaana Iisalmessa sekä jatkossa myös Kuopiossa.
Suonenjoella avataan uusi myymälä vuokrakiinteistössä loppuvuodesta, Vieremän liike uusittiin viime talvena tulipalon jälkeen.