Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kundi on vuoden ensimmäinen kiuruvetinen

PIRJO Nousiaisen ja Mikko Jauhiaisen esikoinen tuli maailmaan ensimmäisenä pohjoissavolaisena ja samalla ensimmäisenä kiuruvetisenä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa 1.1.2012 kello 1.33. Nousiainen ja Jauhiainen asuvat Heinäkylän Lepolassa.

VUODEN ensimmäisellä kiuruvetisellä, Kundilla, oli syntyessään painoa 3 kiloa 415 grammaa, pituutta 50 senttiä. Laskettu aika olisi ollut jouluaatonaattona, joten loppurutistus meni viikon yliaikaiseksi ja lopulta synnytykseen annettiin vielä vauhtia oksitosiinilla.
– Melkoinen savottahan se oli! Siksi nostan hattua jokaiselle naiselle, joka on joskus synnyttänyt. En ihan odottanut sellaista kokemusta. Mutta kaiken kruunasi ihana poika.
Vauva on ollut ensimmäiset päivät vaatelias. Rinnassa pitää olla kiinni koko ajan.
– Oli yllätys, että en oikein vessaankaan tahdo päästä, etteikö poika saa tissiraivaria. Tärkeä apu on tuo Mikko-isä, Nousiainen kiittelee.