Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Ladulla on kivaa

PARAS hiihtosää on kahdeksan asteen pakkanen pienessä auringon paisteessa. Tätä mieltä on Peetu Laakkonen. Peetun mielestä sopiva hiihtomatka on kahdeksan kilometriä. Nivan koululaiset hiihtivät maanantaiaamuna Jänteenhallin lenkkiä nollakelissä.
Nivan koulun 5A-luokan oppilaat ovat innokkaita hiihtäjiä. Hiihtokorttiin on tavoitteena kerätä 80 kilometriä, joista koulussa hiihdetään 50.
– Aika kuluu kun hiihtää, eikä ole tylsää, perustelee Taneli Salmi hiihdon mukavuutta.
Koululaiset suuntaavat perjantaina hiihtolomalle. Moni aikoo lähteä ladulle myös lomalla. Veera Väisänen suunnittelee tekevänsä retken Kuukkeliin.
– Hiihtäminen on kivaa. Metsän keskellä hiihtäminen on rauhoittavaa ja rentouttavaa, Veera pohtii.
Koululaisten hiihtokausi alkaa olla lopuillaan ja loman jälkeen ladulla ei käydä enää aktiivisesti. Takana on tiivis kausi teknistä harjoittelua, mutta myös hauskanpitoa.
– Minulla on sellainen kutina, että hiihdon viha-aallonpohja on ohi. Koululaishiihdossa pitää olla tarpeeksi äksöniä. Me ollaan pelattu hiihtojalkapalloa ja hiihtohippaa, kertoo luokanopettaja Vesa Vainio.

ALAKOULULAISILLE järjestetään torstaina talviliikuntapäivä, jossa liikutaan pääasiassa suksilla.
Nivan koulun pihalla pelataan suksifutista. ”Alppihiihtoa” voi kokeilla Pikkupietun mäessä, joka on tehty pujottelurinteeksi. Matkalla Pikkupietulle on taitolatu, jossa edetään kylteissä kerrotuin ohjein.
Ampumahiihtoa koululaiset pääsevät kokeilemaan jäähallintakana laseraseilla.
Kuorevirran alueelle on rakennettu liikuntapuisto, jossa pääsee pelaamaan pallolajeja liikuntahallille sisätiloihin.