Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Liikunta parantaa elämänlaatua

Tänään oli ihanan lämmin ja kesäinen sää, joten en millään malttanut olla sisällä. Siispä lenkkikamppeet niskaan ja ulos. Siinä järven viertä kävellessä tuli ihmeen hyvä ja seesteinen fiilis. Oli pakko pysähtyä hetkeksi vaan ihailemaan järven peilityyntä pintaa ja vehreitä maisemia. Hymyilytti. Kotona tein vielä vatsalihastreenin, jonka jälkeen olo oli ihan voimaton, mutta samalla loistava. Harvasta asiasta tulee yhtä hyvä olo kuin liikunnasta.

Liikunnasta olen oppinnut nauttimaan oikeastaan vasta myöhemmällä iällä. Lapsena en harrastanut mitään kummempaa, vaikka maaseudulla asuessani liikuinkin kyllä muuten paljon. Koululiikunta oli enimmäkseen pakkopullaa. Se tuntui liian kilpailuhenkiseltä eikä kaikkia kannustettu tasapuolisesti. Yleensä suosittiin niitä parhaita oppilaita ja itse tyydyin siihen, että minut valittiin aina viimeisten joukossa enkä jaksanut kovinkaan paljoa panostaa. Lajien yksipuolisuuskin harmitti.
Yläasteella emme esim. saaneet kokeilla kuulantyöntöä tai keihäänheittoa, koska ne eivät ole ”tyttöjen lajeja”. Sen sijaan saatiin tutustua pallonheittoon. Naurettavaa, eikös? Joskus yläasteen loppupuolella lähdin kaverini ja hänen äitinsä mukaan ensimmäistä kertaa kuntosalille, ja huomasin, että liikunta voi olla kivaakin, kun se ei ole pelkkää suorittamista. Siitä tähän päivään asti olen salilla käynyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Kunnolla aloin kuitenkin treenaamaan vasta jokunen vuosi sitten.

Voin sanoa, että rakastan kuntosalilla käymistä. Tykkään treenata usein kovaa niin että varsinkin jalkatreenin jälkeiset pari päivää ovat melkoista tuskaa. Mutta niin kuin Musta Barbaari sanoo ”ei kipuu ei hyötyy”. Kun tulee tuloksia ja painot nousee, se motivoi ihan hirveästi ja jaksaa jatkaa treenaamista. Vaikka joskus salille lähteminen on vaivalloista, ei ole tarvinnut kertaakaan katua sinne menemistä. Kuntosalilla käymisen merkityksen huomasin tässä muutaman viikon tauon aikana. Olo oli tosi väsynyt ja ärtynyt, mutta nyt treenien jatkuttua energiaa on taas vaikka muille jakaa.

Toki harrastan muutakin kuin rautojen kolistelua. Muutama vuosi sitten tuli lähdettyä kaverin kanssa zumbaan ja jäin heti koukkuun – ihan mielettömän hauskaa! Tämän vuoden aikana on muutenkin tullut kokeiltua jo nykytanssia, balettia ja tanssillista voimistelua. Ai niin ja kuntocrossiakin yhden kerran, siinä hommassa meinas kyllä loppua voimat toden teolla kesken. 😀 Minä, joka joskus olin aika laiska liikkuja, olen saanut tsempattua itseäni toden teolla, varsinkin tässä vuoden sisällä. Ja kyllä sen huomaa miten paljon liikunta parantaa elämänlaatua. Kun liikkuu, on paljon virkeämpi ja jaksaa paremmin tehdä kaikkea muuta (kuten kotitöitä). Myös ruokavalion olen laittanut remonttiin, ja olo on tällä hetkellä fyysisesti parempi kuin ehkäpä koskaan ennen.

Loppuun muutama sananen ihan jostain muusta kuin liikunnasta. Nimittäin kesästä! Olen niin innoissani siitä ja uskon, että tästä kesästä tulee oikeasti kaikkien aikojen paras. Tiedossa on vaikka mitä One Direction-konsertista Summer Up-festareihin ja Iskelmäviikkoon. Ulkomaanmatkakin on suunnitteluvaiheessa ja töitäkin on varmasti luvassa jonkin verran. Muuten haluan vain viettää aikaa ystävien kanssa, olla ulkona ja syödä jätskiä (jos kohtuuden rajoissa kuitenkin ;D). Syksyllä on hyvin varmasti luvassa muutto muualle niin haluan sitä ennen nauttia täysillä.

Ihanaa ja aurinkoista kesää!

Kirjoittaja on nuori ihminen, joka etsii vielä suuntaa elämälleen.