Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Hevonen on elinikäinen ystävä

HEVOSEN omistaminen on jokaisen heppatytön ja -pojan haave. Jännitystä. Rauhoittumista. Se on kaikkea tätä ja paljon muuta – jotain, jonka vain toinen hevosenomistaja ymmärtää.
Hevosharrastajana voit kokea yhteisöllisyyttä, jossa ei katsota ammattia, asemaa, sukupuolta tai ikää. Hevosharrastuksen kautta voi syntyä myös elinikäisiä kaverisuhteita.

HEVONEN itsessään on harrastus. Sen kanssa voi tehdä erilaisia asioita vaihtoehtoisesti, ei aina ole myöskään pakko ratsastaa. Hevosen kanssa voi tehdä paljon muutakin esimerkiksi ajaa, maastakäsitellä, harrastaa agilityä ja montaa muuta lajia. Hevoset on hyvä liikuntamuoto kaikenikäisille. Hevoset on tasa-arvoinen laji, ja se sopii myös liikuntarajoitteisille.

HEVOSEN kanssa on oltava rauhallinen, johdonmukainen ja pitkäjänteinen. Hevonen opettaa vastuullisuutta sekä elämään hetkessä.

HEVONEN on vuorovaikutteinen – se toimii sekä ihmisen että aikakautensa peilinä. Kilpahevonen on todellinen urheilija, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Hevosen kanssa voi kilpailla eri lajeissa tavoitteellisesti, aina olympiatasolle asti.

JOKAISEN hevosta hankkivan on mietittävä tarkkaan, onko hänestä hevosenomistajaksi. Hevosen omistaminen ei ole ilmaista. Hevonen itsessään maksaa sadoista euroista tuhansiin, jopa satoihin tuhansiin. Hevosen ylläpitokulut ovat kuitenkin suurin menoerä. Hevosen ostamisen jälkeen tulevat kaikki välttämättömät kustannukset; tallipaikka, ruokinta, eläinlääkintä, kengitys, valmennus, kuljetukset ja muut. Mutta kaiken se vaivan ja työn jälkeen hevonen myös antaa paljon erilaisia kokemuksia ja palkkioksi saat elinikäisen ystävyyssuhteen. On huikea fiilis mennä hakemaan omaa hevosta tarhasta, kun se tunnistaa sinut jo kaukaa ja hirnuu tervehdykseksi.