Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Kevät on täällä

VOI että minä rakastan kevättä. Ja kevätsateita. Ja aurinkoa. Ja ihan kaikkea keväässä!

KEVÄÄN alussa huomaa, että sekin nyrpeä kyömyselkäinen mies, joka kävelee aina kasvot maata kohti, hymyileekin kevätauringolle. Kouluikäiset odottavat kesälomaa kuin kuuta nousevaa. Kaikki odottavat upeita kesäsuunnitelmia, ja niistä puhutaan jo monta viikkoa ennen kesälomaa. Vanhat mummot ja ukit istuvat käsikädessä vanhainkodin pihassa ja hymyilevät toisilleen tekohampaat irvessä.

KAIKKI tuntuu hyvältä keväällä; jopa se, kun aamukuudelta kävelet koiran kanssa kaatosateessa. Tai se, että muutama pieni nokkonen puree jalasta. Keväällä ei voi olla surullinen.

LUONTO muuttuu hurjaa vauhtia taas. Kukat ja kaikenmaailman vihreät kasvit kukoistavat, jänikset muuttuvat valkeista ruskeiksi, lemmikkikoirilla alkaa olla karvanlähtöaika, nurmikko alkaa kasvamaan ja pienet tuholaiskotilot ryömivät taas maanpinnalle.

Kevät on rakkautta.

Hyvää kevättä kaikille!