Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Hyvä hirvipaisti parillakympillä

TARJOUKSIA, tarjouksia. Paljonko maksetaan tästä hienosta paistista, huutaa Kiuruveden riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Risto Juntunen Viljo-tavaratalon pihapiirissä. Myynnissä on 160 kiloa kolarihirven lihaa. Hirvi törmäsi auton kanssa yhteen keskiviikkona Hallaperän suunnassa aamulla kello 6. Iltapäivällä jalastaan vaurioitunut hirvi oli jo kaadettu.

KIURUVEDELLÄ joudutaan vuosittain lopettamaan noin 10 kolarihirveä ja noin 10 kolarikaurista. Nyt hirvi oli sen verran hyväkuntoinen, että sen liha pystyttiin huutokauppaamaan yleisölle 2-3 kilon paloissa.
Eläkeläinen Olavi Martikainen huusi itselleen parinkilon paistin 26 eurolla. Martikainen tykkää riistanlihasta, eikä sitä tahdo kaupasta saada.
– Käyn aina näissä huutokaupoissa, selitti hän.
Riistanhoitoyhdistys käyttää hirvenlihanmyynnistä saadut varat toimintaansa, muun muassa ampumaradan kunnossapitoon ja koululaisvierailuihin.