Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kirkkoon murtauduttiin lauantaiaamuna

KIURUVEDEN kirkkoon murtauduttiin lauantaita vasten yöllä noin kello yhden aikaan. Murtautuja rikkoi kirkon ikkunan heti pääoven vasemmalta puolelta. Muuta vahinkoa ei lämmönjakelukeskuksesta tajuttomana löytynyt murtautuja kirkossa aiheuttanut.
Murtautuja ei ennättänyt olla kirkossa pitkään, kun paikalle tulivat seurakunnan työntekijät ja vartija.
Murtautuja oli kolhinut itseään jo ennen kirkkoon tuloa. Kirkon edustalla oli verijälkiä.
Murtautuja heräsi, kun poliisi tuli paikalle. Hän käveli omin jaloin poliisiautoon.
Poliisin mukaan murtautuja oli vuonna 1991 syntynyt paikkakuntalainen mies. Poliisi vei miehen nukkumaan Iisalmen poliisiaseman putkaan.
Seurakunnan kiinteistö- ja hautauspalveluista vastaava Arno Saarnio ei ryhdy arvailemaan, milloin kirkkoon saadaan uusi ikkuna, sillä kirkon ikkunat ovat vanhan ajan lasia ja sellaista lasia on haastavaa saada hankituksi. Myös ikkunan muoto on erikoinen. Ikkunat on kitattu pellavaöljyllä. Ikkunat pitää myös maalata oikealla pellavaöljyllä.
– Joka tapauksessa pyrkimyksenä on saada ikkuna kuntoon mahdollisimman pian, viestittää Saarnio.
Kirkossa järjestettiin lauantaina kahdet häät ja sunnuntaina oli jumalanpalveluksen yhteydessä konfirmaatio ja kirkko täynnä väkeä. Monikaan ei ilmeisesti huomannut ikkunan rikkoutumista, sillä se ei häirinnyt millään lailla juhlatilaisuuksia.
Viime lauantai oli suosittu hääpäivä valtakunnallisesti, sillä päivä 1.7.2017 on helppo muistaa.
Kirkon ikkunaan saatiin suoja jo lauantaina aamupäivällä ennen kuin tiekirkko aukesi yleisölle kello 10.
Tiekirkko on avoinna joka päivä maanantaista sunnuntaihin kello 10–16. Sunnuntaisin kirkko on tiekirkkona jumalanpalveluksen jälkeen. Tiekirkossa on opas ja kirkkoon pääsee vessaan.