Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Pilvi sotkee ajattelun

Pilvi sotkee ajattelun

KUN hyppäsimme viime kuussa bussiin Wienissä ja matkustimme tunnin matkan toiseen Euroopan pääkaupunkiin, Bratislavaan, huomasimme Itävallan puolella kaupungista rajalle asti valtavan määrän pyöriviä tuulimyllyjä kumpuilevassa, kauniissa vuoristomaisemassa. Minä ja moni muu valveutunut toisinaanajattelija mietimme hiljaa mustissa mieltemme sopukoissa: kuuluvatko nämä myllyt tänne?

OLIMME myöhemmin Tonavan varrella Bratislavassa olevassa Devinin linnassa ja opas opasti: ”Joen toisella puolella on Itävalta. Tunnette sen siitä, että siellä on luonto täynnä tuulimyllyjä.” Hän sanoi muutakin. ”Tämä Devinin linna oli kommunismin aikaan toisinajattelijoiden vankilana. Vieressä olevaan Tonavaan ammuttiin satoja kommunismista Itävaltaan uimalla pakenevia toisinajattelijoita.”
Oppaamme oli unkarilainen ja syystä tai toisesta hän ei ollut kommunismin ystävä. Slovakia on historian saatossa ollut enemmän tekemisissä Unkarin kanssa kuin Tsekin.

SIINÄPÄ kaksi ”uskontoa”, jotka ovat lehdistössä palautettu mieliimme, kun Vihreille valittiin uusi puheenjohtaja, entinen kommunisti Touko Aalto. Vihreitä on moitittu siitä, että se on unohtamassa alkuperäisen viheraatteen ja muuttumassa entisten ja nykyisten kommunistien ja taistolaisten johtamaksi poliittiseksi puolueeksi.

ILMASTONMUUTOS on totta, sitä ei kai kukaan kiellä. Ilmasto muuttuu joka päivä. Ihminen vaikuttaa teoillaan ilmastoon ja muuttaa sitä. Sekin lienee totta. Mutta totta on sekin, että ilmaston muutoksia oli maapallolla paljon ennen nykyteollisuutta ja autoilua, paljon ennen lentojalanjälkeä ja taivaalle päästöjä tupruttelevia rahti- ja matkalaivoja.
Hyvinä esimerkkeinä vanhan ajan ilmastonmuutoksista oli vedenpaisumus ja jääkausi. Mihin hävisivät dinosaurukset? Niiden kohtalona taisi olla maahan iskeytynyt meteoriitti, joka maahan tömähtäessään nosti pölypilven ja pimitti auringon. Suomen kohdalla oli 10 000 vuotta sitten kilometritolkulla jäätä, ei takuulla ihmisen aiheuttama luonnonmullistus. Kun joku ilmastoaktivisti selittää minulle nämä asiat ihmisten tekemiksi, alan kannattamaan kaikenlaista vihreään liittyvää.

HYVÄKSYN tuulimyllyt, jotka tehdään omaan tarpeeseen ja jotka eivät siten vääristä maisemaa, mutta suunnitellut tuulimyllypuistot ovat asia erikseen. Jostain syystä tuulimyllypuistojen omistajat eivät asu lähelläkään omia myllyjään, vaan rakentavat ne haitaksi muille.
Sama asia ilmenee susien puolustamisessa. Yksikään susien puolustaja ei asu susialueella Lapinsalon metsissä, vaan kannattajat asuvat keskellä kaupunkia, mieluummin Helsingissä. Siellä on Kelan maksamassa yksiössä mukava puolustaa vaikka susia, kun sattuu olemaan vapaata aikaa ja kun yliopisto-opinnotkaan eivät näytä etenevän. Kokaiini avartaa mieltä, mutta pilvi sotkee ajattelun.
Kun tulee 35 asteen pakkanen ja sähkön tarve on kovimmillaan, niin tuulimyllyt eivät tuota sähköä, siivet eivät tyynessä pakkassäässä pyöri. On hankittava varasähköjärjestelmä, joka tuottaa sähköä tai istuttava persukset jäässä nuotiolla sadatellen riistokapitalismin aiheuttamaa ilmastonmuutosta, joka tämänkin tulipalopakkasen aiheutti.

MAAILMA on täynnä ismejä ja idealisteja, jotka tarvitsevat tuekseen hyödyllisiä idiootteja. Ilman hyödyllisiä idiootteja ei kasva diktaattoreita ja massamurhaajia. Kaipaammeko niitäkään?

RAIMO TUORINIEMI
Kirjoittaja on yrittäjä