Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Voe tokkiisa, sano

Voe tokkiisa, sano

VOE tokkiisa, on mualima männynnä sekasi, ku on mieski tullunna raskaaks´.
Niin tuossa lehessä ol rätinkijä, eikä se lehti koskaa valehtele. Ja minä ku luulin, jotta ennen ne lehmät lentää, ku mies tulloo raskaaks´.
PITÄISIKÖ kumartaa vai niiata, pitäisikö jäädä issyys-, äitiys- vai sairauslomalle.
On tässä jo ollunna kaekenlaisija merkkejä mualimanlopusta, mutta nyt se ei voe olla kaakana. Mutta on sitä kuulununna hyvijäkkii uutisija. On tämä meijän restentti onnistunna sisäpolliittisissa asijoessa ja oottaapi lasta yhessä vaemonsa kanssa. Ja siitäkös kilipaelevat restenttiehokkaat ovat olleet ihmeissään. Sen vuan sanon, jotta jos Huavisto jyrräättää oman vaemonsa raskaaks´, siitä seuraapi ihan kauhia äänivyöry. Nythä sekkii o mahollista, eikä se oes ennee kummone uutine.

NYKYVVÄÄ sitä on kaekenlaista tinterrii ja hästäkkiä, joetten kautta niitä naesija voepi lähestyä. Meijä nuoruuvessa ol vaen lavatanssit ja siellä joku ihteesä kyllästyny vetelemässä haetarrii. Muistampa, että minäkkii ensimmäesissä tanssiloissa alaikäsenä ostatin kaverilla kolomen vartin viinipullon, taes olla tätä Karjalan punaviiniä, ja kontoomi taskussa, pullo povessa mentii tassilavan tuntummaa. Se taeskii olla aenoo tuntuma sinä iltana, jos ei nyt poelliisija oteta huomijjoo.Ei se taennu oekein naes´assiit onnistua, oli kae jottai smool tookissa onkelmija. Kottii pit tulla iha yksiksei. Se kontoomiki taetaa olla vielä tallessa, mutta onneks´ tuli ies se pullo vetästyä huivii.

ON tässä elämässä ollunna muutakkii hästäkkiä.
Nykyvvää sitä on lehistä luvettu, että on tässä seksuvaalisessa häerinnässä ollunna onkelmija. Ihan Hollivuutia myöten kirkuvatten, että minä myös. Elävien kuvijen tekemisessä ja mallimaalimassa ku tuppaavat syömää kuormasta. Täällä muaseuvullakkii on asiasta ollunna kovasti polemiikkia ja keskusteluva. Lähinnä sen takkii, jotta täällä ei oo sitä ollunna. Ei aenakkaa minulla. Kukkaa ei oo lähestynnä sillee, vaekka oon torin laijalla oottannu.
Pittäes kae se suvun jatkamine tehä samalla laella ku kukat. Huovis-Veikko sitä ehotti, jotta urospuoliset seisoskeleisivat kavun laijalla ja pöliseis. Voe kaaheeta sitä pölinätä, jota tuuli kuljettas sitte Rytkylle suakka. Mutta siitäkkää ei tulis mittää, ku puolet naesista oes kuitenkii pölylle allerkisia.

TUNTEMATONKIN tulloo eläviin kuvviin. Ei sieläkkää tuntunu kaekilla menneen naesassiit kunnolla. Lehto möykkää Riitaojalle: ´Helevetin tohelo! Etkö sinä ossoo etes naesija käsitellä?!´
Riitaoja: ´No ku se vinkuu!´.
Voe tokkiisa. Ny se joku vasemmistolaine Helsinkin Sanomissa kehu, että on iteoloogisesti työtön. Perskutarallaa. Ei sem puoleen, näitä iteoloogisesti työttömiä on ollunna maaliman sivu. Jo se, että immeinen ei suostu opettelemaan minkäänlaesta ammattija, on osotus siittä, että ei sillä oo mittää aekomusta työnsyrjään. Nykysikkin on niittä monija muita kotkotuksia, joita voe harrastaa. On niitä hipelöinti puhelimija ja kaekenlaista hästäkkiä, jotta. Joutuukohan sitä puhelimen hipelöennistä etesvastuuseen?
Se pitäs kyllä panna rankastavas tevoks. Oes sitä käräjillä pitkät jonot. Perskutarallaa, olis sitä käräjöillä hästäkkiä, ku kaekille pitäs antaa tuomijo.
Eniten tuntuu ihmisijä siepanneen, jotta nämä iteoloogisesti työttömät vielä kehuvat ääneen, jotta näen on käänynnä. Ei tuo työnteko huvita ja se on heitän mielestään oekein. Tulisivat tuonne Nivan sillalle aamusin pitämmään lakkaattien kanssa mielenosotusta, voep olla että kaekki Iisalameen ja Vieremälle aamusin töehin menevät tarjoesivat ABC:llä pullakahvit.

Raimo Tuoriniemi
Kiuruvetinen yrittäjä