Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Uutiset kunniaan

NUORTEN keskuudessa luetaan paljon uutisia. Monet haluavat tietää, mitä maailmalla tapahtuu. Monesti sanomalehdet saattavat kuitenkin jäädä sosiaalisen median varjoon. Itsekin voin myöntää, että onhan se paljon helpompaa lukea uusimmat tapahtumat ja juorut netin välityksellä, vain sormea liikuttamalla. Mutta silti luen myös sanomalehtiä, vaikka uutinen olisikin sama, tunnelma on erilainen.
Kun selaan uutisia netistä, saatan usein eksyä tekemään jotain aivan muuta. Viestittelen kaverin kanssa, katson juuri ladatun videon Youtubesta ja selaan uusimmat päivitykset Instagramista. Sanomalehteä lukiessa keskityn ainoastaan uutisiin. Se on oikeastaan aika rentouttavaa, voin tehdä vain yhtä asiaa yhtä aikaa, lukea.

VUOSI 2017 oli täynnä maailmaa, sekä Suomea mullistavia uutisia. Vuosi sitten viime tammikuussa Donald Trumpista tuli Yhdysvaltojen presidentti. Trump on pysytellyt uutisissa kerta toisensa jälkeen, oli kyse sitten uusimmasta twiitistä, muurin rakentamisesta tai ilmastosopimuksen purkamisesta. Yksi surullisimmista aiheista uutisissa mielestäni oli terrorismi. Iskuja tapahtui ympäri maailmaa kerta toisensa jälkeen. Turun isku jäi varmasti monien mieleen, kuka olisikaan arvannut sen tapahtuvan täällä, Suomen rajojen sisällä.
Monesti surulliset tapahtumat jäävät mieliimme helpommin, kuin iloiset. Niin kävi ainakin minulle, kun aloin miettiä viime vuoden uutisia. Löysin kuitenkin muutaman miellyttävämmänkin uutisen. Kiinassa astui voimaan norsunluukaupan kielto, myös Suomi oli mukana valvomassa määräyksen toteutumista. Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan Suomessa, myös Saksa, Malta, Itävalta ja Australia sallivat samaa sukupuolta olevien avioitumisen.

UUTISET ovat tärkeitä, olivat ne sitten paperilla tai matkapuhelimen näytöllä. Niiden kautta saamme tietoa maailman tapahtumista. Ne laittavat meidät miettimään ja toimimaan. Miksi siis ei pitäisi lukea uutisia?