Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Hallelujaa

Hallelujaa

HUOMASINPA internetistä kovan pähkinän, jota olen tässä fundeerannut. Siinä sanottiin yksinkertaisesti, että Aatami ja Eeva olivat meidän esivanhempamme, maapallon ensimmäiset ihmiset ja heillä oli kaksi poikaa. Sitä mää vaan tässä olen fundeerannut ja pitkään, enkä ole päässyt puusta pitkään.

EIKÄ tässä vielä kaikki.

JUMALA palautti maan sen vetiseen alkutilaan vedenpaisumuksella ja aikoi luoda maailman uudelleen käyttäen Nooan arkin mikrokosmosta. Vedenpaisumus ei siis ollut tavallinen tulva vaan luomisen peruutus ihmiskunnan pahuuden tähden. Arkkiin otettiin nautaeläimiä ja lintuja ja kaikkia maalla liikkuvia pikkueläimiä pareittain, uros ja naaras kutakin lajia. Mutta ihmisiä otettiin vain Nooa ja hänen vaimonsa ja Nooan kolme poikaa: Haam, Seet ja Jafet ja heidän vaimonsa. Miksi miespuolisia otettiin vain yhdestä perheestä ja eikö otanta ollut geneettisesti hyvin hataralla pohjalla?

NÄMÄ ovat mielenkiintoisia tarinoita. Tarina on hyvä sinänsä, mutta mielenkiinto onkin siinä, miten nämä tarinat jatkuvat. Se ainakin lienee varmaa, että näiden tarinoiden kirjoittajat ovat hyviä tarinankertojia, mutta logiikka ei ole heidän juttunsa. Onko arkissa ollut myös lampaita ja mikä on ollut Nooan poikien seksuaalinen suuntautuminen. Onko ihmiskunnan mukana osa lampaiden perimää. Jos on, niin se selittäisi monta monimutkaista ja ratkaisematonta probleemaa. Kuka kannattaa verojen korotusta ja kuka kannattaa kansalaispalkkaa? Mää-ää.

JOS yrittää vastata ensimmäiseen pähkinään siten, että ”Helppoa, Aatamin ja Eevan pojille vain yksinkertaisesti luotiin vaimot tyhjästä”, aivan kuin Aatamikin niin miksi sitten Nooan arkki piti rakentaa. Eikö ihmisiä ja eläimiä voitu rakentaa tyhjästä ilman arkkiakin.

EIKÄ tässä vielä kaikki.

RAAMATTU on verinen ja seksuaalisesti hyvin arveluttava kirja ja jos se julkaistaisiin nyt, siitä karsittaisiin paljon enemmän kuin karsittiin Väinö Linnan Tuntemattomasta 1950-luvulla.
Raamatun aluksi on Kainin murha. Yhä pahenee tarinan jatkuessa. Lootin vanhempi tytär sanoo nuoremmalle siskolleen: ”Isä tulee vanhaksi ja maassa ei ole yhtään miestä. Juotetaan isälle viiniä ja maataan hänen kanssaan.”
Myöhemmin Lootin kaksi tytärtä juottavat isälleen viiniä saadakseen hänet humalaan ja makaavat hänen kanssaan peräkkäisinä öinä ja tulevat raskaaksi. Vanhemman tyttären lapsesta tuli moabialaisten kantaisä ja nuoremman lapsen jälkeläisistä ammonialaisten kantaisä.

EHKÄ me olemmekin moabialaisen ja ammonialaisten jälkeläisiä suoraan alenevassa polvessa. Omassa luomiskertomuksessamme me asuimme aluksi jossain Keski-Venäjällä ja lähdimme sieltä vaeltamaan paremmille metsästysmaille. Geneettisesti vahvemmalla pohjalla olevat kääntyivät Volgan mutkasta etelään Unkarin tienoille ja köllöttelevät nyt viinitarhojensa terassilla ja katsovat viinilasi kädessä auringonlaskuun. Me ammonialaisten jälkeläiset käännyimme Volgan mutkasta pohjoiseen ja istuimme pakkasessa kannon nokassa katajasta tehdyn jousipyssyn kanssa ja odotimme hirveä tai jänistä.

KAIKKI tämä ja moni muu asia myös selittää ne kesäisin Kiuruveden torin ympärillä keskellä yötä päristelevät mopopojat. Äänenvaimentimia ei ole, mutta ei ole järkeäkään. Ehkä mopopoikien ongelmien syynä ei olekaan huono kotikasvatus, vaan ammoisista ajoista jatkunut sukurutsa, mikä tieto lienee suuri helpotus kaikille mopoäideille.
Menepä heille sanomaan jotain, niin saat kuulla kymmenen minuuttia sukuvalistusta asioiden oikeilla nimillä. Nykyperuskoulun parhaita puolia on, että sukupuolikasvatus aloitetaan jo varhain ja sukupuolivalistus leviää jopa normaalissa kanssakäymisessä, myös meille vanhan koulukunnan jäärille.

RAIMO TUORINIEMI
Kirjoittaja on kiuruvetinen yrittäjä