Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Vaalit antavat toivoa paremmasta

Vaalit antavat toivoa paremmasta

KOKOOMUS julisti: Luotamme Suomeen. Minä vastaan, että emme luota siihen Suomeen, jossa kokoomus, kepu ja takiaisten takakonttipuolue, siniset päättävät maan asioista. Minäkin luotan Suomeen, mutta en sen porvareihin! Olemme eläneet todellisia vaaran vuosia tällä vaalikaudella.

SUOMELLA, meillä tavallisilla ihmisillä, ei ole enää varaa tällaisen politiikkaan ja sen jatkamiseen. Meillä on romutettu aluesairaalaverkosto, nostettu sote-kustannukset pohjoismaiden korkeimmaksi. Meille pakkosyötettiin uhkausten kanssa KIKY-ratkaisu, jonka kustansivat kuntien pienipalkkaiset naistyöntekijät, ylirasitetut työntekijät lomarahoissaan. Työaikaa jatkettiin, työttömiä kyykytettiin heidän päivärahoja leikattiin ja aktiivimalli on osoittautunut pelkäksi nöyryytykseksi ja työttömyysturvan leikkuriksi.

LAPSILISIÄ on leikattu, työttömien lasten varhaiskasvatus on poistettu, eläkeläisten, sotaveteraanien ja muiden sosiaaliturvaa leikataan edelleen taitelulla indeksillä. Ammatillisesta opetuksesta leikattiin 1000 opettajan virkaa. Siirryttiin ammatilliseen etäopetukseen. Se pahentaa nuorten syrjäytymistä, heidän elämänsä suunnitelmia, perheen, lasten tekemisen ja urasuunnitelmien osalta. Se tuottaa myös epäpäteviä ja alalle sopimattomia työntekijöitä.

KORKEAKOULUTUS, siitä tehtiin kerjäläinen, joka odottaa yritysten ja yhteisöjen lahjoituksia. Samaa ajetaan myöskin meidän elämäämme. Me emme kaipaa hyväntekeväisyysyhteiskuntaa, vaan hyvinvointi- Suomea, missä pystyy elämään ilman leipäjonoja. Ilman 700 000 köyhyysrajan alapuolella olevaa vähäosaista, eläkeläistä ja työtöntä. Seura-lehden mukaan meillä on 500 000 ilmaistyöntekijää. Minä haluan meille hyvinvoinnin takaisin!

KANSAINVÄLISESTI vertaillen Suomen SOTE-kustannukset ovat tehokkuuden ja hoito-onnistumisen puolesta maailman parasta ykkösluokkaa. On vaikea käsittää nyt jauhetun SOTE-uudistuksen välttämättömyyttä.

SEN valmistelussa on rikottu kaikkia lakeja: Valmistelevia virkoja on jaettu ilman avointa hakua hyvä-veli, vapaamuurari kavereille. Jo pari vuotta on toimittu ilman minkäänlaista lakipohjaa, valtakunnallisen digi- ja tilakeskuksen puitteissa. Tällaista kaikkien lakien ja erityisesti perustuslainvastaista menoa ei ole mediassa huomioitu.

HALLITUS perusti valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n, jonne annettiin pesämunaksi Ekokemin kaupasta saadut 100 miljoonaa euroa. Sinne siirrettiin noin 10 suomalaisen valtionyhtiön omistusoikeudet, samalla niiden omistus tehtiin kauppatavaraksi. Siis meidän suomalaisten omistusta valtion yhtiöistä alettiin kaupata kavereille! Ja vain hallituksen päätöksillä – eduskunnalla ei ole mitään sananvaltaa asiaan.

SIPILÄN pistäessä taseet töihin myytiin Raskone Oy alihintaan kepulaiseen nuorisosäätiön syndikaattiin kuuluvalle Lease Deal Groupille. Sen omistaa rikostutkinnassa oleva Timo Nieminen. Näin tekevät taseet työtä ja kukaan ei tarkkaan tiedä minne Vake Oy rahat menevät.

VASEMMISTOLIITOSSA on toivoa meille kaikille ja me valmistamme meille parempaa tulevaisuutta. On oikein vaatia uskoa tulevaan, näkymää paremmasta, jossa työssäkäyvän, työttömän, ja eläkeläisen asiat hoidetaan asiallisesti. Venkoilematta, veroja, verokuoria ja pääomia piilottelematta, jossa ihminen on otettu huomioon. Ja annetaan elämälle mahdollisuus!

Kirjoittaja on syntyisin Kiuruvedeltä

RAUNO JÄÄSKELÄINEN,
yrittäjä, sotakirjailija,
eduskuntavaaliehdokas (vas.),
Siilinjärvi