Uutiset Jaana Selander

Pilke-musiikkipäiväkoti Tempo rakenteilla

PILKE-musiikkipäiväkoti Tempon rakennustyöt ovat käynnistyneet Paavo Tikkasentiellä. Päiväkoti valmistuu tämän vuoden elokuuhun mennessä. Toiminta on tarkoitus käynnistää näillä näkymin elokuun toisella viikolla.
Päiväkoti Tempo kuuluu Pilke-päiväkotiketjuun ja sen rakennuttaa Suomen Hoivayrittäjät Oy. Päiväkotirakennus tehdään elementeistä Torniossa. Talo on puurunkoinen ja puuverhoiltu. Vastaavanlainen päiväkoti on toiminnassa jo Torniossa ja kolmas valmistuu Lappeenrantaan. Tarkoituksena on, että rakennus luovutetaan Pilke-päiväkodeille heinäkuun lopussa, jonka jälkeen päiväkoti päästään kalustamaan.
Pilke-päiväkotien Itä-Suomen aluejohtaja Tiina Haapanen kertoo, että Tempo-päiväkodista tulee 72-paikkainen. Ajatuksena on, että päiväkotiin tulee kaksi pienten lasten ryhmää ja kaksi yli 3-vuotiaiden ryhmää riippuen siitä, minkä ikäisiä päiväkotiin on tulossa.
– Henkilökuntaa ollaan parasta aikaa rekrytoimassa, hakemuksia on tullut useita kymmeniä. Johtajaksi Tempoon on jo valittu Outi Pappi Pilke-päiväkoti Vipinästä Iisalmesta, hän on hallinnollinen johtaja sekä Iisalmen että Kiuruveden päiväkodeissa, Haapanen kertoo.
Päiväkotiin on tarkoitus palkata 12 lastentarhanopettajaa ja lastenhoitajaa sekä yksi päiväkodinhuoltaja, joka laittaa ruokaa.
– Tuo henkilöstömäärä edellyttää, että paikat ovat täynnä.
Tempo-päiväkotiin on jo nyt mahdollista vanhempien hakea lapselleen paikkaa, hakemuksia on tullut tähän mennessä kymmenkunta.
– Jännän äärellä ollaan, kuinka paljon hakemuksia tulee, sillä syntyvyys on laskussa valtakunnallisesti.
Päiväkotipaikkaa voi hakea Pilkkeen nettisivujen kautta ja Kiuruveden kaupungin kautta. Kiuruveden kaupungilla on käytössään varhaiskasvatuksen palveluseteli. Se tarkoittaa, että paikka Tempossa maksaa yhtä paljon kuin kunnallisessa päiväkodissa.
Pilke-päiväkodin oppimisympäristössä on useita leikkialueita erilaisilla teemoilla niin, että jokaiselle pienryhmälle löytyy tekemistä.
– Musiikin lisäksi lapsilla on mahdollisuus kokea taidetta ja ihmetellä tiedettä varhaiskasvatuspäivän aikana. Tärkein asia kuitenkin on lapsen sensitiivinen kohtaaminen, Haapanen kertoo.

PILKE-PÄIVÄKODEILLA on 114 päiväkotia ympäri Suomea. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa.
Pilke-päiväkodeissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista.