Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Muovitekin toiminta pysähtyi teollisuushallin paloon

IISALMEN Muovitek oy:n tulevaisuus on nyt avoinna, kun teollisuushalli, missä yritys toimi Yrittäjäntien varressa, paloi varhain perjantaina. Kyse on Kiuruveden Yrityskiinteistöjen omistamasta, 600 neliön kiinteistöstä.
Muovitekin yrittäjä Pekka Nykänen sanoo, että yrityksen tulevaisuus on täysin avoinna, sillä tuotantokalusto tuhoutui palossa täysin.
– Tämä on todella surullista firmalle, työntekijöille ja asiakkaille. Meillä olisi kyllä ollut töitä, Nykänen sanoo.
Iisalmen Muovitek työllisti neljä ulkopuolista työntekijää. Muovitek valmisti tyhjiömuovaamalla muoviosia teollisuuden eri aloille ja lavakatteita lujitemuovista. Muovitek oli ainoa vuokralainen Yrittäjäntie 6:n teollisuushallissa.
Palomestari Tommi Antikainen kertoi tiistaina, että palon epäillään syttyneen ilmanvaihtokoneen ohjauskeskuksesta. Hälytyskeskukseen tuli viesti palosta perjantaina kello 3.26. Kun palokunta tuli paikalle, lieskat löivät jo ulos ikkunoista.
Paloa oli sammuttamassa neljä sammutusyksikköä, nostolava ja kolme säiliöautoa. Palokuntaa oli Kiuruveden lisäksi Vieremältä, Iisalmesta ja Pyhäjärveltä. Palokunta sai säästettyä paloa sammuttaessaan kylmät varastotilat, joissa oli muotteja säilytyksessä.
Lauantaina palopaikalla kävi tekemässä tutkimuksia vakuutusyhtiön sähköpalotutkija, poliisin tekniikka ja palolaitoksen palotutkinta.

KIURUVEDEN yrityskiinteistöjen toimitusjohtaja Pirjo Manninen kertoo, että vakuutus korvaa kiinteistön arvon.
– Menetys koskee yritystä ja kaupungin näkökulmasta työpaikkoja. Teollisuushallissa on ollut vuokralla Iisalmen Muovitek oy 1.12.2001 alkaen. Yritys on ollut hyvä vuokralainen, yritys on tarjonnut Kiuruvedelle useita työpaikkoja.
Yrityskiinteistöt on tarjonnut Muovitekille vuokrahallitilaa muualta, Mannisen mukaan yritys päättää, soveltuvatko tarjotut tilat heidän toimintaansa.
– Vielä on liian aikaista spekuloida, rakennetaanko uutta hallia, toki silloin jos yrityksen kanssa näin sovitaan, mutta lienee yritykselle liian pitkä aika odottaa uuden hallin valmistumista.