Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Yli 70-vuotiaiden kuulumisia kysellään

KIURUVEDEN kaupunki ottaa puhelimitse yhteyttä yli 70 vuotta täyttäneisiin kuntalaisiin (vuonna 1950 tai aikaisemmin syntyneille), jotka eivät ole tällä hetkellä Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän hoito- ja hoivapalvelujen piirissä. Yli 70-vuotiaita itsellisesti asuvia on 1 477. Puhelinsoitot käynnistyvät tällä viikolla.
Puheluiden aikana kartoitetaan ikääntyneiden pärjäämistä kotioloissa sekä heidän mahdollisuuttaan saada apua ja tukea läheisiltä, naapureilta tai muilta verkostoilta. Samalla annetaan ohjausta ja neuvontaa siitä, miten palveluja (esimerkiksi kauppa, apteekki) voi saada tarvittaessa kotiin.
Kiuruveden kaupungin neuvontanumero 040 670 7097, lisätietoja saa kunnan verkkosivuilta (www.kiuruvesi.fi) ja Pysy kotona -verkkosivuilta. Kiuruveden seurakunta palvelee puh. 040 098 8713

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymän yhteystiedot: Ikäihmisten asiakasneuvonta Ohjuri, puh. 040 712 1190, sähköinen asiointi: Chat tai yhteydenottopyyntölomake.

KUNTALAINEN voi tehdä huoli-ilmoituksen, jos on huolissasi ihmisestä, joka ei pysty vastaamaan huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan. Huolta voi aiheuttaa esimerkiksi ikäihmisen kotona pärjääminen tai yksin asuvan aikuisen elämänhallinnan ongelmat. Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut toisen henkilön elämäntilanteesta. Ilmoituksesi perusteella Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ammattilaiset arvioivat avun tarpeen ja millaista apua henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota. Linkki huolen ilmaisuun