Blogi (muokattu 20.1. 18:03) Kiuruvesilehti

Ensimmäiset pimennysverhoni

Ensimmäiset pimennysverhoni

Kun sosiaalisen etäännyttämisen kevät hiljalleen hälveni, luulin olevani kurkkuani myöten täynnä kotoilua. Kyllä, perheen kesken oli ihana päästä viimein ulos syömään ja torille tutkimaan myyntikojuja, mutta kävin läpi alkuvuodesta melko vakavan tulehdustilan. Olin siis ennen koronaa jo menettänyt uudenvuoden, 29-vuotissyntymäpäiväni, sekä monen ystävän ja sukulaisen syntymäpäivät, ystävänpäivän ynnä muita sovittuja tilaisuuksia. Koti oli tullut tutuksi ja yrityksen tulevaisuus kiinni parantumisessani.

Kun koronan aiheuttama sekasorto alkoi, olin parantunut. Kaikki tuntui pysähtyneeltä ja minä olin kolmisen kuukautta jäljessä töissäni. Aikani kului töitä pakertaessa, mutta takaraivossani kaihersi ajatus: Pitäisikö olla kiitollisempi, että selvisin tuon surkean alkuvuoden? Voisin aloittaa uusia harrastuksia, tai keskittyä jälleen vanhoihin projekteihini.

Suunnittelin lähteväni keräämään nokkosia tai kuusenkerkkiä ja pakastavani niitä talvea varten, mutta löysinkin itseni sohvan pohjalta tekemästä rästiin jääneitä töitä. Lähimmäs mitä metsää pääsin oli Strömsön silmäily tietokoneen näytön yli. Olinko pettänyt itseni? No todellakin, mutta enhän sitä itselleni myöntänyt. Kävin työpäivän jälkeen ostamassa itselleni kasan uusia romaaneja ja uskottelin lukevani niistä jokaisen. Nyt tuostakin päivästä on kulunut jo kuukausia ja vaikka kuinka olen kantanut jokaista kirjoista laukussani, en ole niitä lukenut kuin rivin tai kaksi.

Sitten saapuivat nuo mahtavat helteet. Asfaltti poltti jalkojen alla ja iho ruskettui jo lähikauppaan kävellessä. Eräänä helteisenä aamuyön tuntina katsahdin kelloa, kävin tuntien ajan läpi verkkokauppojen tarjontaa ja lupasin itselleni vain yhden asian. Tänään ostaisin elämäni ensimmäiset pimennysverhot.

Siitä päivästä lähtien on tuo pimeä ja viileä makuuhuone antanut minulle enemmän voimaa kuin yksikään sitä edeltäneistä ideoistani. Ota siis itseäsi niskasta kiinni! Sitten päästä irti ja ota rennosti. Jokaisen hetken saati pandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeisen kesän, ei tarvitse olla täynnä uutta ja ihmeellistä. Palautumiseen riittää vallan vaikka vain paremmin nukutut yöt.

Pauliina Haimivaara 18.7.2020

Pauliina Haimivaara on 29-vuotias käsityöyrittäjä kolmannessa polvessa. Verhoomo
Haimivaara tarjoaa verhoilu- ja pintakäsittelytöitä Kuopion keskustan
tuntumassa. Hän on Savon Nuorten Yrittäjien varapuheenjohtaja, ja ollut
toiminnassa mukana aktiivisesti vuodesta 2018. Juuriltaan Pauliina on kiuruvetinen.