Blogi (muokattu 20.1. 18:03) Kiuruvesilehti

Varapäreen kesäkuulumisia

Varapäreen kesäkuulumisia

Pohdin pitkään, mistä kirjoittaisin meidän blogiin. Tuntui, ettei oikein runosuoni lähde sykkimään, mutta sittenpä älysin, että minullahan on paljon kerrottavaa, mitä kaikkea me olemme Varapäreessä tehneet ja mitä meillä on tulossa tämän heinäkuun aikana.
Kovasti suunnittelemme jo syksyn toimintoja ja loppuvuotta. Elo- ja syyskuu on monelta osalta todella kiireisiä kuukausia varsinkin paperitöiden suhteen, joten niitäkin on hyvä aloittaa pikkuhiljaa tekemään ja kokoamaan, ettei paniikki iske syyskuussa niiden kanssa. Loppuvuodesta meillä on tulossa kaksi isompaa tapahtumaa, joiden suunnittelu on aloitettu jo keväällä sekä uusia ryhmiä on alkamassa.

Halusimme kesän aikana järjestää yhteistä tekemistä Varapäreen tiloissa, niin pihalla kuin ulkona. Kesäkuussa järjestimme makkaranpaistoa lähikodalle sekä juhannusjuhlat omalla pihalla. Juhannusjuhlat oli oikea jättimenestys kävijöiden keskuudessa! Tunnelma oli aivan loistava! Pelailimme bingoa, saatiin herkutella ihanilla muurinpohjaletuilla ja lopuksi meille saapui vielä seniorinaislaulajat vetämään yhteislauluja säestyksen kanssa. Sääkin suosi juhannusjuhlissamme). Kaikkein ihaninta juhlissa oli huomata se, mitenkä paikalla olevat ihmiset nauttivat toisten seurasta ja yhdessä tekemisestä, ja sehän se on kaikkein tärkeintä!

Tuntuu, että tämä kesä on hurahtanut kauheeta kyytiä eteenpäin ja nyt elellään jo lähes heinäkuun puolessa välissä! Siis apua! Varapäreessä on tänä kesänä tehty hieman erilaisempaa puuhaa kuin edellisinä kesänä sekä pidämme Varapäreen normaalisti läpi kesän auki. On hyvä, että olemme pystyneet pitämään talon auki normaalisti tämän "korona-kevään" jälkeen ja on ollut upeaa huomata sekin, että kävijät uskaltaa käydä meillä yhtä aktiivisesti kuin ennenkin.

Pidimme kesäkuussa myös retkipäivän Hyvölänniemessä, koska emme pysty perinteistä yöpymisleiriä tänä kesänä järjestämään. Onneksi näitä retkipäiviä on tulossa lisää nyt heinäkuun lopulla, koska näitä ovat monet kävijät kaivanneet ja toivoneet. Retkipäivänä pidimme kesätietovisaa, lauloimme yhdessä sekä seurakunnan puolelta järjestettiin ehtoollishartaus. Iltapäivällä oli mahdollisuus myös saunoa ja käydä uimassa.

Kesäkuussa olemme järjestäneet meidän Mikä fiilis tänään? -ryhmächatteja Tukinetissä aina tiistaisin klo 14.30-16.00. Chateissä on mukana yleensä 10-15 ihmistä. Ryhmächatissa vaihdetaan päivän/kuluneen viikon fiiliksiä, jaetaan kokemuksia/ajatuksia, pohditaan yhdessä maailman menoa. On myös mahdollisuus yksityiseen keskusteluun. Chatin puolella olemme nyt heinäkuussa järjestemässä myös unelmointiteemalla kaksi ryhmächatkertaa.

Nyt heinäkuun alusta meillä alkoi naistenpiiiri. Kokoonnumme aina maanantai-iltapäivisin puuhastelemaan ja rupattelemaan yhdessä. Joka viikko on vaihtuvaa tekemistä. Nyt kesällä pidämme viisi kokoontumista ja loppuvuonna pidämme seuraavat viisi kokoontumista. Luvassa nyt kesällä on rentoutumista, kauneuden hoitoa, ulkoilua, kukkien sidontaa, käsitöiden tekemistä ja maalausta.

Heinäkuussa järjestämme myös joka keskiviikko-iltapäivä peli-iltapäivän. Ajatuksena on, että pelaillaan yhdessä erilaisia lautapelejä ja paikalle saa tuoda myös omia lautapelejä.

Heinäkuussa aloitamme meidän Unelmakeitaan, joka järjestetään ensimmäisen kerran. Unelmakeidas on neljän tapaamisen setti (1-2 kuukauden välein). Pääajatuksena on heittäytyä unelmien ja haaveiden maailmaan sekä oman minäkuvan vahvistamiseen. Unelmakeidas on suunnattu kaiken ikäisille ja se on avoin ihan kaikille. Itse olen aivan fiiliksistä tästä unelmakeitaasta, koska olen pitkään haaveillut, että pääsisin ohjaamaan tälläistä ryhmää. Odotan itse tätä tosi paljon!

Somen puolella olemme myös olleet aktiivisia ja ahkeria. Facebook-ryhmät, kirjapiiri ja valokuvaus ovat jatkuneet, kirjoittelemme blogiin tekstejä, suunnittelimme #kesävibat2020 -kirjakuvahaasteen ja toteutimme sen kirjapiirissä ja meidän Instassa. Ilmoitamme kaikista meidän toiminnoista meidän some-kanavilla ja ajankohtaisimman tiedon löytää aina sieltä.

Elokuussa suurimpana on varmastikin meidän yhdistyksen 35-vuotisjuhlat! Pidetään peukkuja, että sää suosii ja pystyisimme mahdollisimman paljon olemaan omalla pihalla.
Juhlat järjestämme 12.8. Sinne on aikaa ilmoittautua tämän kuun loppuun saakka.

Nautitaan täysin siemauksin tästä kesästä ja toivotaan vielä loppukesälle hellepäiviä!

Muista seurata meitä somen puolella ja lämpimästi tervetuloa käymään meillä!

Johanna

https://elamaavarapareessa.blogspot.com/