Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Kylien yhteistyöryhmä iloitsi kouluratkaisusta

Kylien yhteistyöryhmän nimissä varjobudjetin kouluverkkolaskelmista laatinut Markku Siponen on tyytyväinen valtuuston tekemään päätökseen.

Siponen sanoo, että viimeiset kaksi kuukautta on ollut tiukka rypistys ja hänen oma tavoitteensa prosessissa oli, että valtuutettujen päätös kouluverkosta perustuu oikeisiin lukuihin ja laskelmiin.
– Tehty päätös kyläkoulujen jatkamisesta on tähän ajankohtaan oikea ratkaisu. Ei ole järkevää lakkauttaa kouluja tässä kohtaa, kun niiden remontit on juuri saatettu pitkälti valmiiksi ja lakkautuksista saatavat säästöt ovat varsin pieniä.
Siposen mukaan tehdyllä ratkaisulla annetaan edelleen mahdollisuus koronavuoden ja etätöiden lisääntymisen myötä myös paluu- ja maallemuuton virkistymiseen.
– Kylillä kannattaakin nyt laittaa hihat heilumaan markkinoinnin suhteen ja alkaa tekemään töitä uusien kyläläisten hankkimiseksi.
Siponen sanoo, että suunnittelu- ja valmistelutyö koulujen ympärillä tulee jatkumaan ja esimerkiksi taajaman koulukiinteistöjen (Niva, yläkoulu, lukio) osalta pitäisi tehdä pian ratkaisuja siitä, mitä lähdetään remontoimaan vai rakennetaanko mahdollisesti jotain uutta ja kenelle ja milloin?
– Kyläkoulujen osalta tulisi päivittää oppilaaksiottoalueet. Toivoisin näiden asioiden osalta nyt työrauhaa niin, ettei koulujen lakkautuksia oltaisi jatkuvasti nostamassa esiin uudelleen ja uudelleen vaan kunnioitetaan valtuuston maanantain päätöstä ja suunnitellaan tulevaa sen pohjalta.
Toinen kyläkouluaktiivi Leena Pöksyläinen kommentoi puolestaan valtuuston päätöstä, että valtuutetut palkitsivat reilun kahden kuukauden työn ”hyvän asian puolesta”. – Kuntalaiset ovat mahtinsa näyttäneet: yhtä ohuin eväin ei kukaan tule enää perustelemaan kyläkoulujen lakkautuksia tulevaisuudessakaan, sitä ei hyväksytä. Ensin kunnon pohjatyöt ja sitten perustellut päätelmät. Tämä meni tänään aivan oikein. Kiitos suurelta osin Kylien yhteistyöryhmälle, aktiivisuutemme jatkukoon! Pöksyläinen toteaa.