Style by Sannan yrittäjä Sanna Manninen on tyytyväinen uusiin tiloihinsa Kassalassa. Kiinteistön omistaja Kari-Matti Räty on kunnostanut tilaa Kassalaan muuttavien yrittäjien toiveiden mukaan. Kuva: Jaana Selander
Uutiset, Yrittäjyys (muokattu 18.3. 12:14) Jaana Selander

Kassala valmistuu vauhdilla, avajaiset toukokuussa

Kassalan kiinteistö torin varressa valmistuu hyvää vauhtia ottamaan vastaan uudet vuokralaiset. Kassalaan muuttavat Style by Sanna, Pelakuu, Kiurun Kuva ja Kiuruvesi-lehti. Avajaiset on tarkoitus järjestää toukokuun alkupuolella.

Kassalan kiinteistön omistaja yrittäjä Kari-Matti Räty on tyytyväinen siihen, kuinka nopeasti liiketilat menivät lopulta vuokralle, kun tieto uusista tiloista levisi suusta suuhun. Lopulta kiinnostuneita oli enemmän kuin Rädyllä oli tiloja. Kassalassa on edelleen vuokrattavana yksi noin 60 neliön liiketila.

Räty joukkoineen on käynyt katutason tilat läpi, pinnat on käsitelty uudelleen, valaistusta on muutettu, ikkunoita laitettu. Ulkopuoli jää laitettavaksi kesäaikaan.

Kassalasta tulee kauppakeskuksen näköinen, katutasossa olevat yritykset erottaa käytävästä lasiseinä.
– Jännä juttu, että Iisalmessa kauppakeskukset tyhjenevät, mutta meillä tehdään uusia. Kiuruvedeltä eivät ihmiset onneksi lähde ajamaan Kuopioon ostoksille, vaan suosivat paikallisia palveluja, Räty sanoo.

Modernit tilat

Style by Sannan vaateyrittäjä Sanna Manninen aikoo muuttaa Kassalaan huhtikuun lopussa, tavoitteena on koko tilan avajaiset toukokuun puolella.
– Tilana tämä on tosi kiva ja hyvällä paikalla, tämän keskustanpaan ei pääse. Vielä kun tapahtumat pyörii, on varmasti trafiikkia, Manninen arvioi.

Tilaa Mannisella on Kassalassa suurin piirtein yhtä paljon kuin entisessä paikassa Asematien varressa.
– Loistavaa, että tässä on muita yrittäjiä, tykkään yhteisöllisyydestä, tulee myös vetovoimaa enemmän kun on muitakin liikkeitä. Toisessa yrityksessä asioiva voi ekstemporee poiketa minunkin luona. Myös torin ympärillä on paljon liikkeitä, se on positiivista.

Mannisella on tarkoitus laittaa entisessä liikkeessä pystyyn ennen muuttoa muuttomyynti. Liikettä hän ei muuton takia pidä kiinni missään vaiheessa.
– Kari-Matti on ottanut ehdotukseni huomioon, kysynyt myös mitä toivon ja haluan. Saan tosi hyvät ja nykyaikaiset tilat valaistuksineen, Manninen sanoo.

Pelakuun kampaamo-parturiyrittäjä Maija Korpela ja hieroja Elisa Pääkkönen muuttavat Kassalaan pääsiäisviikolla. Liike on avoinna ensimmäisen kerran tiistaina 6.4.
– Jään aluksi yksin pitämään liikettä, koska Elisa jää äitiyslomalle. Elisalla on oma hoitohuone kampaamon yhteydessä niin kuin tähänkin asti, Maija Korpela kertoo.

Korpelasta on mukavaa muuttaa samoihin tiloihin muiden yrittäjien kanssa, se luo synenergiaa.
– Uudet tilamme ovat pienemmät kuin nykyiset, mutta hyvin toimivat. Ympärillä on reilusti parkkitilaa ja Kassalaan on helppo tulla liikuntarajoitteistenkin Niemistenkadun puoleisesta ovesta, iso plussa siitäkin. Iso kiitos Kari-Matti Rädylle, hän on hienosti ottanut kaikki toiveemme huomioon ja yhteistyö on ollut kitkatonta.

Korpela kuvaa Kassalaa valoisaksi ja nykyaikaiseksi liikekeskukseksi, minne asiakkaiden on helppo tulla ja piipahtaa samalla useammassakin eri yrityksessä.
– Uskon, että tulemme hyvin juttuun muiden yrittäjien kanssa ja yhteiset tilat ovat win-win-tilanne kaikille, niin meille yrittäjille kuin asiakkaillekin.

Kassalaan muuttaa myös Kiurun kuva Torinsivusta. Yrittäjä Piia Lappalainen sanoo, että Kassalassa hän saa suuremman tilan ja ympärillä on muitakin yrittäjiä, työkavereita.
Lappalainen käy parasta aikaa valokuvamestarin koulua Tampereella, hän on muutamaa näyttöä vaille valmis. Kiurun Kuva muuttaa uusiin tilohin toukokuun alkuun mennessä.

Lehtikin muuttaa

Myös Kiuruvesi-lehti muuttaa Kassalaan huhtikuun aikana. Kiuruvesi-lehdessä katsotaan, että sijainti torin laidalla, keskustan ytimessä, tapahtumien keskipisteessä, palvelee uutis- ja ilmoituslehteä. Lehti muuttaa Kassalaan Hovinpelon kiinteistöstä, jonka nykyisin omistaa Mikko Remes. Lehti palaa tavallaan juurilleen torin laidalle, sillä alun perin lehden konttori oli Torinsivussa.