Blogi (muokattu 7.4. 8:25) Jaana Selander

Säkylä

Säde Tikkanen

Joskus voi olla tavallista, että ihminen koppaa itseensä tunteen, missä hän kokee ympäristön olevan kuin seppä, jolla on valtava halu takoa yksilö valitsemaansa muotiin.

Maailma on täynnä mielikuvia, ja ajatusmalleja, joista koittaa ehkä löytää samankaltaisuutta omaan mielenmaisemaansa, mutta vaara voi olla se, että pettyy  itseensä, kun oikeasti aiheuttaa mahdollisen pettymyksen tunteen vallitseville odotuksille.

Onkohan meille ihmisille toisinaan niin kovin vaikeaa ymmärtää, että meidän homo sapiens- lajin rikkaus voi ollakin juuri vallitseva erilaisuus yksilöiden välillä?

Minun mielestäni  on hauskaa juuri se, että kakusta voi halutessaan napsia ne koristeet ensimmäisenä, jos sille tuntuu ja sanomalehden sekä kirjan voi halutessaan lukea lopusta alkuun, eikä päinvastoin.

Mielestäni on mielenkiintounen ilmiö huomata vain vähän ulkomailla matkustelleena, että saman tien pystyi samaistumaan esimerkiksi Roomassa vallitsevaan temperamenttiin, siellä vain 20 kilometriä päivässä marssineena häämatkalaisena.

Onkohan muillakin ihmisillä samanlaisia komeuksia?

Voin helposti uskoa niin.

Koen kuitenkin, että olisi tärkeää hyväksyä toinen ihminen omanlaisenaan ja kunnioittaa häntä ja mahdollisesti tarvittaessa kulkea rinnalla tukien sen verran  kuin tarve on.

Ajatuksia Säkylästä asuvana, vahvat juuret suvussaan omaavana ihmisenä.

 

Kirjoittaja on Tikkasen Eeron ja Jauhiaisen Aulikin nuorempi tytär Kiuruvedeltä