Miia Niskanen (vas.) ja Emmi Niskanen lähtivät ulkomaille kilpailemaan ensimmäistä kertaa, mutta heille oli jo karttunut kokemusta muista karjanesittelykilpailuista Suomesta. Arkistokuva kuluneelta kesältä. Kuva: HANNA SOINI
maatalous, Uutiset Hanna Soini

Kiuruvetiset siskokset esittelivät lehmänkäsittelytaitojaan Belgiassa – Monta päivää kestänyt kilpailu saatiin päätökseen sunnuntaina

Kiuruvetiset nuoret, Emmi ja Miia Niskanen, kävivät edustamassa Suomea ja Kiuruvettä Belgiassa. Kankaanpään tilalta tulevat siskokset kilpailivat Young Breeders School -kilpailussa osana Suomen joukkuetta.

Emmi Niskanen, 13, voitti kilpailussa oman luokkansa showmanship-osion. Kyseessä on yksi kilpailun tärkeimmistä osioista. Siinä kilpailija esittelee lehmän tuomareille, jotka arvostelevat kilpailijan esittelytaitoja sekä yhteistyötä lehmän kanssa.

– On hyvin harvinaista, että suomalainen on voittanut tämän osion, kommentoi tyttöjen äiti ja valmentaja Anna-Stiina Niskanen tyttöjen ollessa vielä lentokoneessa matkalla takaisin Suomeen.

Koko kilpailussa Emmi ylsi henkilökohtaisella pistesaaliillaan sijalle 27 ja Miia sijalle 51.

– Mukana oli yli 150 kilpailijaa, joten ensikertalaisille se on kova suoritus, Anna-Stiina Niskanen sanoo.

Kaikkiaan Emmi Niskanen keräsi suorituksillaan Suomen joukkueen muhkeimman pistesaaliin. Miia Niskanen, 17, suoriutui hänkin mallikkaasti, sillä hän oli Suomen joukkueesta kolmanneksi paras.

Koko kilpailun voitti Espanjan joukkue. Vain kolmen parhaan joukkueen sijoitus julkaistaan. Suomi ei sijoittunut kolmen parhaan joukkoon.

Emmi ja Miia Niskanen harjoittelivat kilpailua varten kotitilallaan. Arkistokuva.

Osallistujia 18 maasta

Young Breeders School -kilpailu on eräänlainen lehmien kauneuskilpailu. Siinä kilpailijat ja maiden joukkueet ottavat toisistaan mittaa monissa eri osioissa, jotka liittyvät lehmien hoitoon, siistimiseen ja esittelyyn.

Joukkueet harjoittelevat muun muassa lehmien pesua, karvan klippaamista sekä yhteistyötä lehmän kanssa ja lehmän ohjaamista esittelykehässä. Tuomarit arvioivat heidän suorituksiaan yksilötasolla sekä joukkueina.

Tapahtuman tarkoitus on tutustuttaa nuoria karjanäyttelyihin ja opettaa niissä esiintymistä. Tapahtumassa järjestetään nuorille myös koulutuksia. Kilpailu on heille myös mahdollisuus verkostoitua muiden saman alan nuorten kanssa.

Vuosittain järjestettävässä YBS-kilpailussa oli mukana 170 kilpailijaa, 29 joukkuetta ja 18 maata, Young Breeders Schoolin verkkosivuilla kerrotaan. Osallistujat tulevat pääosin Euroopasta, mutta tänä vuonna mukana oli ensimmäistä kertaa myös Yhdysvallat.

Kilpailu alkoi keskiviikkona 28. elokuuta ja saatiin päätökseen sunnuntai-iltana 1. syyskuuta.

Jätä kommentti