Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Juuret-mitali Tuulikki Kärkkäiselle¨

SUKUTUTKIJA, tohtori Tuulikki Kärkkäinen sai Juuret-mitalin Iskelmäviikon avajaisissa keskiviikkona. Juuret-mitalin myöntää Kiuruvesi-seura, Kiuruvesi-lehti ja kaupunki Kiuruvettä ja kiuruvetisyyttä myönteisesti ja ansiokkaasti maailmalla esillä pitäneelle kiuruvetisjuuriselle henkilölle.
– Ylivoimaisesti tunnetuin ja aikaavievin mitalinsaajan harrastuksista on viime vuosina ollut sukututkimus. Sukututkimukseen panostukset ja saavutukset eivät ole enää pelkästään harrastuksenomaista toimintaa, vaan luullakseni ankaraa työtä, jossa ei ole pyhiä ja arkea erotettu, esitteli Kiuruvesi-seuran puheenjohtaja Uolevi Kärkkäinen Juuret-mitalin saajaa.
– Kun kysyy asioita Kärkkäisten tai Tikkasten sukujen vaiheista, Tuulikki on kuin tietosanakirja ja vastaus kysymykseen tule alta aika-yksikön, perusteli Kärkkäinen mitalinsaajan valintaa.
Tuulikki Kärkkäinen on koulutukseltaan kotitalousopettaja, valtiotieteen lisensiaatti vuodelta 1997, kasvatustieteen tohtori vuodelta 2004. Kärkkäisten sukuneuvoston puheenjohtajanan hän on toiminut vuodesta 1996, Tikkasten sukuseuran sukututkimuskoordinaattori ja sukuhallituksen aktiivijäsenenä vuodesta 2008.
Sukututkimusteoksia Kärkkäinen on tehnyt yhdessä miehensä Matin kanssa. Tänä vuonna ilmestyi Kiuruveden historia ja sen kirjoittaja Juho Pöksyläinen 1858-1939, Mauno Törölän kanssa niin ikään tänä vuonna Pielaveden Pajumäen Vanhapihan Tikkaset, Pentti Raidan kanssa vuonna 2013 Kiuruveden Kärkkäisten sukukirjan kuvien kerääminen ja Matti-miehen kanssa kirjaksi työstäminen.