Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

OP Ylä-Savon edustajisto valittu

OP Ylä-Savon ensimmäinen edustajisto on valittu. Äänioikeuttaan käytti 2753 omistaja-asiakasta ja äänestysprosentiksi muodostui 22,1. Vaalin äänikuningas on palomies Rauno Pikkarainen (209 ääntä) ja äänikuningatar kuljetusyrittäjä, ent. pankkitoimihenkilö Erja Lappalainen (117 ääntä), molemmat Kiuruvedeltä.

EDUSTAJISTOON valittiin yhteensä 30 jäsentä neljä vuotta kestävälle toimikaudelle. Vaalissa oli kaikkiaan 74 ehdokasta.
– Vaalit herättivät runsaasti positiivista kiinnostusta pankkimme omistaja-asiakkaiden keskuudessa. Tulos puhuu puolestaan: Suoraa vaikutusmahdollisuutta oman pankin päätöksentekoon pidetään tärkeänä, toimitusjohtaja Mikko Paananen arvioi vaalin tulosta.
Edustajiston jäsenten kotipaikat jakautuvat kunnittain seuraavasti: Kiuruvesi 12, Lapinlahti 7, Vieremä 7, Kuopio 1, Muhos 1, Oulu 1 ja Vantaa 1.
OP Ylä-Savolla on noin 12 500 omistaja-asiakasta.
Vaalit järjestettiin nyt ensimmäisen kerran pankin 111 vuotta keskeytyksittä jatkuneen toiminnan aikana. Edustajisto on pankin ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin ja se korvaa aikaisemmin käytössä olleen osuuskuntakokouksen.

VALITUT: Tarja Arbelius,Yrittäjä, perheterapeutti, Kiuruvesi, Juha Asunmaa, johtava sosiaalityöntekijä, YTM, Kuopio, Raimo Heikkinen, opinto-ohjaaja, eläkeläinen, Lapinlahti, Sami Eero Tapani Heinonen, maaseutuyrittäjä, IT-tukihenkilö, Kiuruvesi, Mikko Heiskanen, maatalousyrittäjä, myyjä, Vieremä, Raili Mirjami Heiskanen, eläkeläinen, Vieremä, Viljo Väinö Honkanen, maanviljelijä,Vieremä, Jukka Tapani Huuskonen, maatalousyrittäjä, Kalliokylä, Anni Hänninen, opiskelija, Lapinlahti, Jarkko Juha Juntunen, turve- ja kuljetusyrittäjä, Vieremä, Säde Silvia Elisabet Kallioinen, päiväkodin varajohtaja, reservin upseeri, Vantaa, Laura Johanna Kauhanen ,toiminnanjohtaja, Vieremä, Laura Kauranen,arkkitehti, Oulu, Ahti Kilvensalmi, rakennusmestari, kiinteistöpäällikkö, Kiuruvesi, Erkki Olavi Koukkari,maaseutuasiamies, Vieremä, Tuomo Ilmari Kumpulainen, eläkeläinen,Kiuruvesi, Sanna Lahti, yrittäjä, kosmetologi, Lapinlahti, Eino Matti Lappalainen, maanviljelijä, Kiuruvesi, Erja Irmeli Lappalainen, ent. pankkitoimihenkilö, kuljetusyrittäjä, Kiuruvesi, Riitta Irmeli Männikkö-Lundström, sairaanhoitaja, Muhos, Pekka Niskanen, yrittäjä, taksiautoilija, Kiuruvesi, Rauno Olavi Pikkarainen, palomies, Kiuruvesi Erkki Tapani Puurunen, maatalousyrittäjä, Lapinlahti, Jorma Johannes Rannio, ylikomisario, eläkeläinen, Lapinlahti, Kari Surma-aho, nuorisotyönohjaaja, Lapinlahti, Juha Taskinen, lukion lehtori, Kiuruvesi Emmi Niina Charlotta Tikkanen, agrologi AMK, Kiuruvesi, Sisko Elisabet Toivanen, tilitoimistoyrittäjä, maa- ja metsätalousyrittäjä, Kiuruvesi, Sirpa Hannele Vidgren, yrittäjä, Vieremä, Seppo Virkkunen, maatalousyrittäjä, Lapinlahti.