Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Parhaat talousaivot

Parhaat talousaivot

NIINHÄN siinä eduskuntavaaleissa kävi, että Li Andersson sai puolueelle rökälevoiton kevään 2019 vaaleissa nokittamalla politiikan pokerissa 800 euron kansalaispalkan. Kenelläkään ei ollut enää rotia korottaa tästä, koska tiedettiin, että lupauksia ei voida toteuttaa.
Vaalien jälkeen Vasemmistoliitto, SDP ja vihreät (koko vasemmisto) perustivat enemmistöhallituksen, jonka pääministeriksi valittiin Li Andersson. Pari kuukautta meni ennen kuin uusi lakialoite meni läpi eduskunnassa ja kansalaispalkkaa alettiin maksaa kaikille yli 16-vuotiaille.

VASEMMISTOLIITON talousvaliokunta – nuo ketkut sovinistimiehet – olivat tehneet Anderssonille jekun. He olivat jo talvella käyneet ystävyys-, yhteistyö- ja korruptioreissulla Thaimaan Pattayalla. He olivat tukkikynällä ynnäilleet, että halpa hotelli, kunnon thainainen (kuukausittain vaihtuva), kuusi kylmää olutta illassa ja halpa riisiateria katuruokalassa maksaisi 800 euroa kuukaudessa ja jäisipä jonkun verran vielä turhuuteenkin.

KUN tämä kerrottiin television A-Talkissa, hallituksen puhelimet tukkeutuivat. Vasemmistoliiton puoluetoimistossa alettiin jakaa jonotusnumeroita pelkkiin menolippuihin Thaimaahan. Miesväestön siirtäminen Thaimaahan veisi Finnairin koneilla melkein vuoden.
”Lisäkalustoa emme osta tämän takia”, tuumasi taloudestaan tarkka Li napakasti.

AINOA ongelma tuli, kun ylväät metsiemme miehet rupesivat tappelemaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tilanne oli aivan sama kuin aikoinaan flunssapiikkijonossa tai silloin kun jonotettiin sinkkiämpäreitä. Miesten silmissä vilisi kauhukuva, että kaikille ei paikkoja riittäisikään ja osa halukkaista tulisi jäämään rannalle ruikuttamaan.
Joitakin oli peloteltu, että istumapaikkoja Pattayan Jomtienissä ei olisikaan niin paljoa, vaan loput joutuisivat menemään Krimille ja aikojen kuluessa siitä sitten Venäjän rauhanturvajoukkoihin Itä-Ukrainaan.

NIINPÄ kävi, että Herran vuonna syyskuussa 2020 kaikki Suomen yli 16-vuotiaat miehentekeleet (kun ne saatiin irrotettua toisistaan) lennätettiin laulaen Thaimaan rannalle ja Suomeen ei jäänyt kuin naiset, lapset ja vaivautuneet. Suomen naiset ovat aina pärjänneet omatoimisesti, mutta joulukuussa iski valtiolle rahapula. Maailman pankki ei antanut enää rahaa ja tehtaat seisoivat tyhjänä, kun työvoimaa ei ollut. Mikä neuvoksi?
”Istutetaan selluloosatehtaisiin siirrettyjen puiden jättämät metsäaukiot täyteen rahapuun taimia”, Li keksi ovelasti. ”Tarpeen vaatiessa kävisimme aina napsimassa sieltä tarpeeseen.”
Mutta mistä työntekijät siihen?
”Minulle on kerrottu, että somalimiehet ovat hyvin nohevia iskemään työnsyrjään, otetaan niitä alkuun miljoona kappaletta, eikä olisi haitaksi, jos mukaan sotkeutuisi muuta masai.”
Niinpä samaiset Finnairin koneet rupesivat kuskaamaan tummia miehiä Afrikan pimeydestä. Into siellä Suomeen tulemiseen oli valtava. Ilmastomuutoksen aiheuttamat kuivuudet olivat vieneet sadon monena vuonna.

KESÄLLÄ 2022 homma alkoi pelittämään. Tehtaat pyörivät, naiset iloitsivat ja Suomen raavaat miehet katselivat surullisina Jomtienin rannalla olutpullo kädessä auringonlaskuun.
Joulua 2022 Suomessa vietettiin tanssimalla joulukuusen ympäri bongorumpujen tahdissa. 2023 Li Andersson sai feministiliiton kunniamaininnan ja loppuvuonna hän sai rahapuukeksinnöstään talouden Nobelin.

RAIMO TUORINIEMI
Kirjoittaja on kiuruvetinen yrittäjä