Blogi (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Onko kaikki hyvin?

Onko kaikki hyvin?

PÄÄMINISTERI Rinne on ehdottanut, että postinjakajat kurkkaisivat postinjakomatkallaan asukkaan ikkunasta ja kysyisivät, että mitä kuuluu, onko kaikki hyvin? Tällä tempulla saataisiin postinjakajille lisää töitä (että heidän palkkaansa ei tarvitsisi alentaa eikä työvoimaa vähentää) ja lisäliikevaihtoa Postille. Sosialistina Rinne on hakenut mallin vanhasta DDR:stä, jossa 500.000 kansalaista oli Stasin vakoojia ja kyttäsivät toisten tekemisiä, ilmiantoivat naapureitaan ja hommasivat nämä vankilaan pimeään tyrmään loppuiäksi pois jaloista pyörimästä.

TÄMÄ tyyli sopisi oivasti Kiuruvedelle, jossa ollaan kiinnostuneita naapurien tekemisistä. Kymmenen vuotta sitten eräänä synkän pimeänä tammikuuna pelkästään Kiuruvedeltä oli tullut verottajan ilmiantopuhelimeen yli 30 ilmiantoa, joissa kunnialliset asukkaat olivat käräytelleet naapureitaan pimeän työn tekemisestä. Itä-Saksassa käräyteltiin palkkion toivossa, Kiuruvedellä käräyteltiin talkoilla, pelkästä hyvästä harrastuksesta.

KAIKKEIN parasta olisi, jos me kaikki kyselisimme toisiltamme joka päivä, että mitä kuuluu ja laskuttaisimme sossua moisesta ja työllistäisimme toinen toisemme. Siinäpä ei hölmöläisten peiton leikkuuta ja palan siirtämistä toiseen päähän enää tarvittaisi; täten olisimme aikaa myöten Rinteen mallin mukaisesti kaikki valtion pieniä muurahaisia ja palkkalaisia ja kaikki hyvä kiertäisi valtion verotulojen kautta.

KAIKKI naapuriensa asioista kiinnostuneet hakeutuisivat tämän jälkeen postiin töihin. Minäkin tiedän monta halukasta duunaria, jotka voisivat tehdä jopa ylitöitä iltaisin, kun he kyttäisivät naapuriensa ikkunasta mitä siellä tehdään. Postin työntekijä voisi tehdä naapurin kottaraispöntön yläpuolelle kyttäysmökin, josta kiikareilla syynäämällä voisi tutkia kaikki naapurinsa tekemiset. Harmi, että tätä ideaa ei keksitty jo aiemmin, olisi laittomat tv:n katsojat ja koiraveron laistajat jääneet kiinni.

AIKOINAAN luulin, että Helsingin yliopistossa on varmaan korkeintaan sata työntekijää ja olin lentää perseelleni, kun kuulin, että työntekijöiden lukumäärä on 5.000, lähes kaikki tutkijoita. Perskutarallaa. Suomen kukkahattutädit ovat saaneet tutkijan arvonimen ja tutkivat rupisammakoiden ja leppäkerttujen seksielämää ja niille hyväkkäille maksetaan tästä hyvästä vielä tonnitolkulla kuukaudessa palkkaa, parempaa kuin kiuruvetinen duunari. Postimiehistä tulisi heille oiva tutkijakumppani.

POSTIMIEHET voisivat pitää pers´taskussaan pientä ruutuvihkoa, johon ne voisivat tukkikirjanpidolla ruksailla ne kerrat, jolloin naapuri lakanoita laulattaa. Samalla voisi panna eri sarakkeeseen ne kerrat, jolloin yritys on epäonnistunut ja ne kerrat, jolloin rouvalla on migreeni. Työstä olisi saatava vaarallisen työn lisä, koska postimiehen eläytyessä pelin tuoksinaan on vaara, että hän kolauttaa päänsä oksanhaaraan tai horjahtaa kymmenestä metristä tantereeseen.

KAIKKI tietenkin videoitaisiin.

JOS vielä jäisi joitakin epäselviä tapauksia, voisivat pääministeri Antti Rinteen kaikki kuusi avustajaa (jotta heilläkin olisi joitain oikeita töitä) tarkistaa VAR:lta, miten siinä oikein kävi. Pääministerin huoneessa on aina alkukuusta sankka tupakansavu, kun avustajat tutkivat asiaa ja fundeeraavat, onko kyseessä kaato vai onko käytetty vapaapainissakin kiellettyjä keinoja, kuten kamppi, kädenvääntö tai kuristusote, jolloin kyseessä on väistämättä hylkäys.

POLEMIIKKIA tietenkin herättävät ne kerrat, kun putkimies käy syynäämässä kaikki talon röörit ja tällöin voi tulla kyseeseen kielletty vierastyövoima. Tällöin virhepisteitä aiheuttavat käytetyn työvoiman kotimaa, uskonto ja väri. Mikäli käytetty työvoima on EU:sta, kyseeseen tulisi varoitus.

POSTIMIEHELLE maksettaisiin palkkaa saavutetuista tuloksista, siis kyttäyksestä saaduista rukseista ja miinuksista. Tässä on pelkona tietenkin se, että postimies lisää tarkoituksella rukseja, jotta palkka nousisi. Tämä on tuttua. Jos savolaiselta kysytään gallupeissa, kuinka monta kertaa kuukaudessa hän tarvitsee naista, on vastauksessa aina pienoista liioittelun makua. Savolainen jättää mieluusti kertomatta, että kun hän viimeksi tarvitsi naista, tämä on käväissyt viereisessä marketissa ostamassa korillisen kolmosta.

VUOSI sitten Antti Rinne ehdotti, että suomalaiset naiset ryhtyisivät synnytystalkoisiin ja sai siitä naisten vihat päälleen. Katsokaapa vaikka, vielä tulee se kaunis päivä, jolloin Rinne ehdottaa postimiehille yötöitä. Silloin vasta postimiesten todellinen työhalu ja mieskunto punnitaan.

Raimo Tuoriniemi
Kirjoittaja on kiuruvetinen
yrittäjä ja jalkapalloaktiivi