Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Talkkariapua

OMAKOTITALKKARI auttaa ikäihmisiä arjen askareissa. Samalla Omakotitalkkari-projekti tarjoaa töitä pitkäaikaistyöttömälle Suomen Omakotiliiton jäsenyhdistyksen kautta.
– Näin kaikki hyötyvät: ikääntyvä yhdistyksen jäsen saa asumisapua, yhdistys uuden jäsenedun ja työntekijä työkokemusta sekä mahdollisuuden oppia uutta, kertoo projektipäällikkö Ella Koskela Suomen Omakotiyhdistyksestä.

KIURUVEDELLÄ on toukokuun aikana aloittanut kaksi omakotitalkkaria. Outi Pitkäkoski ja Erkki Tikkanen ovat Kiuruveden Omakotiyhdistys Kiurukaan palkkaamia.
– Paikallisyhdistys palkkaa pitkäaikaistyöttömän antamaan asumisapua omakotitalossa asuvalle, ikääntyvälle jäsenelleen. Palkkahallinto hoituu keskitetysti alueprojekteissa, joten yhdistyksissä ei tarvita osaamista palkanmaksussa, Koskela selventää.
Omakotitalkkarin työtehtäviin kuuluvat tavanomaiset omakotitalon hoitotyöt, kuten pihan hoito ja lumityöt, siivous sekä asiointi.
– Ensimmäisen käyntikerran jälkeen toivomme, että asiakas liittyy yhdistyksen jäseneksi, jos sitä ei aiemmin ollut, sillä palvelu on suunnattu yhdistyksemme jäsenille, kertoo Heikki Kumpulainen omakotiyhdistys Kiurukkaasta.
– Toiminnalla ei haluta kilpailla alan yrittäjien kanssa, hän lisää.
Talkkari tekee työtä asiakkaan omilla työvälineillä. Kyse on enemmän niin kutsutusta naapuriavusta.