Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Päivähoitoa 40 vuotta

Puuhakerho on tarjolla kaksi kertaa viikossa kotihoidossa oleville lapsille. Kuva: Anu Laitinen.

KIURUVEDEN varhaiskasvatus juhlii kuluvana vuonna erilaisten tapahtumien ja juhlien merkeissä 40-vuotista taivalta. Juhlallisuudet on osittain nivottu yhteen Kiuruveden kaupungin 140-vuotisjuhlavuoteen.
– Lapsilla on meidän tapahtumissa päärooli, kertoo Puistolan päiväkodin johtaja Sari Rönkkö.
Juhlavuoden tiimoilta päivähoito järjestää liikuntatapahtuman tänään Kuorevirran urheilukentällä.

KIURUVEDELLÄ kokeillaan tuntiperusteista hinnoittelua päivähoitomaksuissa.Tällä hetkellä Kiuruveden hoitomuodoissa on käytössä hoitopäiviin perustuva päivähoitomaksujen määrittely.
– 1.8.2013 alkaen otimme kokeiluluonteisesti käyttöön varatun ajan mukaisen laskutuksen vuorohoidossa. Asiakkailta saadun palautteen perusteella opetuslautakunta arvioi tilannetta keväällä 2014 ja mahdollisesti laajentaa mainittua laskutusperiaatetta koko Kiuruveden päivähoitoa koskevaksi, kertoo Kiuruveden kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Eeva Peltola.
Tuntiperusteisen asiakasmaksun periaatteena on, että hoitomaksu määritellään varattujen hoitoaikojen mukaan. Mikäli hoitoaikoja ei pystytä ennalta arvioimaan, otetaan käyttöön kolmen kuukauden seurannan jälkeen toteutuneiden hoitotuntien keskiarvo. Maksu peritään vanhemmilta ennalta ilmoitettujen hoitotuntien mukaan.
– Tuntiperusteiset asiakasmaksut ovat joustavampia ja asiakasystävällisempiä varsinkin epäsäännöllistä hoitoa tarvitseville perheille ja vastaavat yhteiskunnallisesti paremmin nykyisen työelämän haasteisiin, Peltola kertoo.

TOINEN uudistus Kiuruveden varhaiskasvatuksen piirissä on puuhakerho. Se on tarkoitettu lapsille, jotka eivät käytä päivähoitopalveluja, vaan ovat kotihoidossa. Puistolan päiväkodin yhteydessä pidetään joka tiistai ja torstai kolmen tunnin puuhakerho 2-5-vuotiaille lapsille.
– Kerho toteutettiin asiakaskyselyn tulosten perusteella. Toive kerhosta tuli monelta perheeltä, joiden lapset eivät käy päivähoidossa, vaan heitä hoidetaan kotona, kertoo Sari Rönkkö.